AKP Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma günler kala yaptıkları çalışmalar, TTK’ya işçi alımı ve hastane yeri gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Tosun referandum çalışmaları ile ilgili açıklama yaparken Zonguldak’ta güzel bir sonuç alacaklarından emin olduklarını söyledi.

“Uzun zamandır sayın vekillerimizle, teşkilatlarımızla beraber sahalarda çalışıyoruz. Son haftaya girdik. Bu hafta biraz daha hızlanacağız. Bu haftayı kendi açımızdan daha verimli geçirerek, 16 Nisan’da Zonguldak’ta güzel bir sonuç almak için çalışmalarımız devam edecek. Bunu da alacağımızdan eminiz. Gençlik Kollarımız Sayın Başbakanımızın gençlerimize gönderdiği mektupları dağıtıyor. Son hafta da teşkilatlarımızla birlikte, Zonguldaklı vatandaşlarımıza yeni anayasayla ilgili bilgileri aktaracağız.”

Erdoğan’ın Madenci Anıtında yaptığı miting sırasında, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a verdiği dosyayla ilgili de konuşan Tosun dosyanın takipçisi olacaklarını belirterek şunları söyledi;

“Biz Zonguldak için olan her şeyin takibini yaparız. Şu 16 Nisan geçtikten sonra Sayın Başkanımızın verdiği dosya ve bakanlıklarla ilgili olan taleplerimiz konusunda çalışacağız.

Berat Albayrak’ın TTK’da revedanslı sahalara 1500 işçi alımı yapılacağı açıklamasıyla ilgili de yorum yapan Tosun şunları söyledi;

“1500 iyi bir rakam. Bunun arkası gelecektir. Sayın Bakan orada da üstüne basa basa yerli kömür ve yerli üretimin öneminden bahsetti. Kömür bu yerin altında olduğu sürece bunu çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu kapsamda ilk etapta revedanslı sahalara 1500 işçi alımı olacak. İnşallah arkasından da işçi alımları gelecektir.”

Tosun uzun zamandır muallakta kalan Atatürk Devlet Hastanesi yeni binasının yapılacağı yer ile ilgili de açıklama yaptı.

“Daha önce açıkladığımız şekilde TOKİ’nin oradaki yere bakanlık yetkilileri gelip bakmıştı. Onun sonucunu bekliyoruz. Bize gelen net bir bilgi yok. Referandum sonrasına kaldı. TOKİ alanından önce başka yerlere de bakılmıştı. Bunun çalışmalar bakanlığa sunulacak. Çalışmalar yapılıp bir karar verilecek.” (Yasemin Sarı)