Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Madenci Anıtı’nda Zonguldaklılara hitap etti

1500 MADENCİ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Madenci Anıtı'nda yaptığı mitingde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alma sözü verdi. Erdoğan, yılsonuna kadar bin kişi, önümüzdeki seneye de 500 kişi olmak üzere toplam bin 500 kişiyi madenlere işçi olarak alınacağını duyurdu. 

MİTİNG ÇİLESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak mitingi öncesinde kelimenin tam anlamıyla çile yaşandı. Bir çok otopark kapatılırken, yollara yerleştirilen barikatlar nedeniyle vatandaşlar karşı kaldırıma geçmek için yüzlerce metre yürümek zorunda kaldı. Dar bölgelerde izdiham yaşandı. Özellikle Gazipaşa esnafı miting nedeniyle siftah yapmadan kepenk kapatmak zorunda kaldı. Miting nedeniyle çevre illerden Zonguldak’a yaklaşık 3 bin polis geldi.


MİTİNGİNDE TACİZCİ YAKALANDI

Dün yapılan AKP mitinginde bir taciz skandalı yaşandı. Miting alanındaki kalabalığa karışan ve Beycuma’dan geldiği öğretilen kimliği açıklanmayan tacizci, bir kadını elle taciz edince ortalık karıştı. Tacize uğrayan kadın baygınlık geçirirken polis, tacizciyi kıskıvrak yakaladı. Öte yandan 40 yaşlarındaki tacizcinin zihinsel engelli olduğu öne sürüldü.

PROJELERİ ANLATTI

Göreve geldiklerinde Zonguldak'ta bulunan 22 kilometre bölünmüş yolu da 186 kilometreye çıkardıklarını ifade eden Erdoğan, yatırım bedeli 6 katrilyon lira olan 8 yol projesinin inşasının ise devam ettiğini anlattı.Erdoğan, Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattının kapasitesini artırdıklarını ve bu hattı elektrikli hale getireceklerini belirterek, "Bölge için yapmayı planladığımız bir diğer demiryolu hattı ise Adapazarı-Karasu Limanı-Akçakoca-Ereğli Limanı-Bartın Limanı demiryolu projesidir. Filyos Limanı alt yapı inşaatında yarıya geldik. Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olacak Filyos Limanı projesiyle Batı Karadeniz'de kuzey-güney aksında kombine taşımacılık hizmeti verilecek bir tesise kavuşuyoruz." dedi.

MİTİNGDEN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti'nin Zonguldak mitingine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve milletvekili adayları katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlara hitabından önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun konuştu.

Mitingin yapıldığı Madenci Anıtı Meydanı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın madenci kıyafetiyle çekilmiş fotoğrafının yanında "Sizin aydınlattığınız ocaklardan bir parça da olsa ışık almaya geldik" yazılı pankart dikkati çekti.

"Siyasette gençlere yer vermek, ustalığın şiarındandır" pankartı açıldı. Alanda bekleyen kalabalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterini havada gördüğü esnada, coşkulu bir şekilde alkışladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran genel seçimlerinde Zonguldak'tan aday gösterilen isimleri tanıttı.