Valilik Binası önünde düzenledikleri alternatif törende konuşma yapan CHP İl Başkanı Ahmet Altun,

“19 Mayıs öneminden hiçbir şey kaybetmemiş”

CHP İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Sor Bayramı dolayısıyla Valilik Binası önünde alternatif tören düzenlenerek Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Törende saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Ahmet Altun, “19 Mayıs 1919 öneminden hiçbir şey kaybetmemiş, aksine zor zamanlarda Türk Milleti’nin hürriyet aşkının ve sarsılmaz gücünün nişanesi olarak milletimize güç vermiştir.” dedi.

“97 YIL GEÇTİ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesinden bu yana 97 yıl geçtiğini ifade eden Altun, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüm dediği 19 Mayıs 1919 Türk ulusunun sömürgeciliğe başkaldırısına tam bağımsızlık arzusunun yoksulluğa rağmen ulaşmak için başlatılan mücadelenin başlangıç tarihidir. Vatanımızın işgale uğradığı dönemde şanlı Türk tarihinden ve milletimizden aldıkları güçle Samsun’da bağımsızlık meşalesi yaktıkları o gün üzerinden tam 97 yıl geçti. 19 Mayıs 1919 öneminden hiçbir şey kaybetmemiş, aksine zor zamanlarda Türk Milleti’nin hürriyet aşkının ve sarsılmaz gücünün nişanesi olarak milletimize güç vermiştir.” diye konuştu.

“ÇAĞDAŞLIĞIN SAVUNUCU OLACAĞIZ”

Törende konuşmasına devam eden Altun, çağdaşlığın savunucusu olacaklarını belirterek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Türk ulusunu ileri götürecek, karanlık emellere karşı mücadele edecek olanların genç nesiller olduğunu görmüş, bu yüzden 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir. Bizler ulusal birlik içinde fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişmesine fırsat vererek çağdaşlığın savunucu olmalıyız. Cumhuriyetin emanet edildiği çağdaşlığın savunucusu olmalıyız. Cumhuriyet emanet edildiği gençlerimizi içinde bulundukları karanlıktan hak ettikleri aydınlığa çıkarmak için bizler mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu inançla; Türk ulusunun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyoruz.” ifadelerini kullandı.   

Törene Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldı. (Aykut KARA- Aycan KARADAĞ)