Armutçuk’da HEMA’dan, Karadon’da FETÖ’den devralınan ocaklar yeniden ihale edilecek

2 BİN YENİ İSTİHDAM

 AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,  3213 sayılı Maden Kanunun 29. maddesinde yapılan değişiklik ile yer altı maden işletmelerinde rödevans yoluyla işletilecek maden ocaklarında yeni akdedilecek sözleşmelerde meydana gelecek maliyet artışlarındaki fiyat farkı ödemesi ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

‘EN KISA ZAMANDA İHALE EDİLECEK’

Çaturoğlu, TTK’ya bağlı Armutçuk’ta Hema’dan devralınan maden ocağının kurum tarafından 2 defa ihaleye çıktığını ancak yeni yapılacak sözleşmelerde maliyet artış farklarıyla ilgili yasal bir düzenleme olmadığından ihaleye kimsenin girmediğini anımsatarak, “Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Armutçuk’ta Hema’dan devralınan ocak ile Karadon’da FETÖ’den devralınan ocaklar TTK tarafından en kısa zamanda ihale edilecektir. Umut ediyoruz ki bu düzenleme bin 500-2 bin kişinin de istihdamı sağlanmış olacaktır.” dedi.

 DEMİR : “MÜTEŞEKKİRİZ”

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir uygulamanın sektörün önünü açacağını kaydettiği değerlendirmesinde , “Sektörün önü açılmaya, sorunlar giderilmeye başlanılması sevindirici gelişme. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Sayın Müsteşarımız  ile yardımcıları olmak üzere, TTK Yöneticilerine, ilimiz sanayicilerine sahip çıkan Milletvekillerimize, bölge halkımız ve üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz.”  dedi.