Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi yıllardır devam eden Zonguldak – Ereğli karayolunda tüm ihalelerin tamamlandığını belirtti

“2017 SONUNDA BİTECEK”

 

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi yıllardır devam eden Zonguldak – Ereğli karayolunda tüm ihalelerin tamamlandığını söyleyerek 2017 yılı sonunda yolun tamamen biteceğini sadece ufak tefek işlerin 2018 yılına sarkacağını söyledi. Yılan hikayesine dönen yolla ilgili kağıt üzerinde hiçbir eksiğin kalmadığını da belirten Özendi, “Zonguldak Ereğli yolu şuanda müteahhitle de görüştük her noktada çalışma var. Zonguldak Ereğli arasında şuanda kağıt üzerinde hiçbir eksiğimiz kalmadı ve tüm ihaleler tamamlandı. En son tünel içi ikmal ihalesi de gerçekleşti. Bu bölgede burayı nasıl aşacağız şeklinde soru işaretimiz kalmadı. 2017 yılı Zonguldak - Ereğli arasında sıkıntı kalmayacak. Şuan asfalt çalışmalarımız da büyük bir hızla devam ediyor. Gerek viyadük çalışmalarımızı gerekse diğer çalışmalarımızı havalar müsaade ettiği sürece çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki sene sonunda Zonguldak Ereğli arası yol bitmiş olacak. Sadece ufak tefek rötuşlarımız kalacak. 2018 yılı bahar ayında da bitmiş olacak” dedi.

DEVREK ZONGULDAK SICAK ASFALT OLACAK

Devrek – Zonguldak arası karayolunun da sıcak asfaltla kaplanacağını da dile getiren Özendi, ihalenin 500 milyon TL’ya mal olduğunu da ifade ederek, “Devrek Zonguldak bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplama işi yaklaşık 500 milyon TL’ye mal olacak. Şuan proje tamamlandı. Büyük bir ihaleydi ve 2 aşamalı bir ihaleydi. İlki bitti ve 22 Kasım’da ikinci ihale yapılacak ve önümüzdeki yıl başlayacak. Bütün bu çalışmaları 3 yıl içinde tamamlayacak. 100. Yıl kavşağından Bartın’a kadar da BSK çalışması yapacağız” dedi. (Umut ERSES – Aykut KARA)