CHP Zonguldak Milletvekilleri Aday Adayı Gülhan Çetin:
“24 Haziran Sıradan Bir Tarih Değil”

Cumhuriyet  Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Gülhan Çetin, Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, 24 Haziranın sıradan bir seçim tarihi olmadığını belirterek, “Türkiye için yeni bir rejim yeni bir anayasa oylaması tarihidir. Demokrasi, Cumhuriyet Adalet ve milli iradenin ipotek altında olduğu  bir yol ayrımındayız. Emperyalist güçlerin istediği Yeni Türkiye Projesi, iktidar partisi tarafından söylemde ve eylemde tümüyle uygulanmaktadır” dedi. 

Son yıllarda Atatürkçü olmanın bazı çevrelerce suç kabul edildiği e dikkat çeken Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Atatürkçülük ; tam bağımsız Türkiye , cumhuriyet, demokrasi, adalet , özgürlük ve ulusal hak ve çıkarların sömürüsünü yapan  emperyalizmi ret etmektir. Türkiye’nin kurtuluşu ise aydınlığa yani Atatürk’e dönmek ile olur.ve bu kutsal görevi üstlenerek sorumluluk alabilecek tek parti ise CHP ‘dir.

Mustafa Kemal ,Demokrasi, Cumhuriyet, tam bağımsız Türkiye  hak ve özgürlükler    CHP ve pusulası olan altı ok türk milletinin ve genç neslin gelecek güvencesidir. Ülkemiz fiziksel ve zihinsel olarak işgal altındayken hiç kimse kimliğini ülkenin  ve Atatürk’ün üzerinde göremez ve bu kimsenin ne hakkı ne de haddidir.  Cumhuriyet döneminin bütün ekonomik ve endüstriyel kazanımları satılmış ülkeyi sadece toprak yağmasına ve inşaat sektörüne mahkum etmiştir. PKK terörü biteceği söylenmiş tam tersi PKK örgütlenmesini komşu ülkelere ihraç ederek örgütün uluslar arası bir güç haline gelmesi sağlanmıştır. Tüm uyarılara rağmen Fetullah Gülen, devletin en kritik yerlerine yerleştirilmiş ve sonunda 15 Temmuz ile pek çok can kaybettirilmiştir. Eğitimde reform denilmiş ancak eğitim ve öğretim çağ gerisinde kalmıştır. Daha da kötüsü ebeveynler çocuklarını hangi okula vereceklerin bile bilmemektedir. İktidar partisi değil eğitim iki tuğlayı bile üst üste koyamaz. Rant ve sermaye paylaşımından ise Zonguldak nasibini daha çok almıştır. Taşkömürü sayesinde var olan şehrimiz halkı ile dalga geçer gibi ithal linyit ile çalışan termik santral cehennemi Zonguldak’ı öldürmeye devam ediyor. Ve bu santraller  TTK kömürü yerine ihtiyaçları olan kömürü  yurt dışından linyit  ile karşılamaktadır. 70’e yakın kanser türü Zonguldak’ta görülmektedir. Bunun nedeni ise dünyanın hiçbir yerinde kullanılmayan linyit ve termik santrallerdir. Madencinin kazma salladığı  kör kuyulardan çıkarılan kömüre saygı duyulmadığı gibi redevansçılara peşkeş çekilmekten geri durmamışlardır. İstihdam sözlerini unutup tıpkı şeker fabrikaları gibi özelleştirmenin yolunu aramaktadırlar.
Kanayan bunca yara varken 24 Haziranda CHP aydınlığında  Atamızın ışığında nefes alacağız. Ve yine 24 Haziranda aklımızla vicdanımızla kendimize ve toplumumuza duyduğumuz saygı ve sorumlulukla  yaşasın temel hak ve özgürlükler, yaşasın hukuk devlet diyeceğiz. Ben bu şehirde doğdum burada büyüdüm . işçiyim emekçiyim anneyim ve söylemekten gurur duyduğum Atatürk’ün çocuğuyum . Türkiye yi üzen her sorunun sokağa dökülen her eylemin de Gazipaşa’da oldum .CHP ye gönül veren Atatürkçü bir Türk kadını olarak bu manada gurur duymakla birlikte ödetilen bedellerden de hicap duymuyorum.

Ben Gülhan Çetin olarak şahsen değil Cumhuriyet ve Atatürk sevdalıları adına CHP’yi iktidar olarak görmek isteyenler adına  tam bağımsız Laik Cumhuriyet, demokrasi, adalet adına CHP  Zonguldak aday adayıyım”