Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak'ın Kozlu Beldesindeki Türkiye Taşkömürleri Kurumu Kozlu müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında saat 19.45 - 20.00 arasındaki zincirleme grizu patlamaları nedeniyle meydana gelen kazada yaşamını yitiren 263 madencimizi andı.

Ulupınar basın danışmanlığından yaptığı açıklamada; “Gelişen dünyada madenlerin ülke ekonomilerine kazandırdıkları aşikardır. Bütün bu kazanımlar sırasında ise istenmeyen kazalar sonucu madencilerimizi şehit vermekteyiz.

Türkiye’ deki en büyük madencilik kazalarından olan ve 25 yıl önce yaşanan bu faciadaKozlu’ da maalesef 263 insanımızı şehit verdik.

Geçmişte yaşadığımız böylesine üzücü olaylar, inşallah bundan sonra yaşanmaz. Yüzlerce metre yerin altında güneşi görmeden ailesine, memleketine, vatanına hizmet eden madencilerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, bugüne kadar kaybettiğimiz bütün madencilerimize Yüce Allah’ tan rahmet, ailelerine, aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.