Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’nde taşeron şirketin çalıştığı alanda 17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen grizu faciasının 8. Yıldönümünde, faciada hayatlarını kaybeden madenciler dualarla anıldı.

TTK Karadon Müessesesi’ne ait ocakta -540 kodunda hazırlık işlerini yapan taşeron şirketin çalıştığı alanda meydana gelen grizu patlamasında 30 maden işçisi hayatını kaybetmişti.

Facianın 8. yıl dönümünde Karadon Yeni Kuyu başında düzenlenen maden şehitlerini anma programına Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, TTK Karadon Müessese ve işletmeler yöneticileri, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile maden işçileri katıldı.

Anma töreni maden şehitleri ve ülkemizin güvenliğini sağlamak için hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşu ile başladı.

Anma töreninde konuşan GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, “Biz yerin altında, zor şartlarda ekmek paramızı kazanıyoruz.

17 Mayıs 2010 tarihinde burada kaybettiğimiz 30 maden şehidimizi anmak için toplandık. Allah bize bu acıları bir daha göstermesin” dedi.

Anma töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, "17 Mayıs 2010 tarihinde 30 madenci kardeşimizi, canımızı vahim bir iş kazasında kaybettik. Bu acımız hiçbir zaman dinmeyecek. Bizler bugün onların nezdinde ülkemiz şehitleri adına bu Kuran-ı Kerim’i okuttuk. Bütün şehitlerimizin, maden kazalarında hayatını kaybeden maden işçilerimizin mekanları cennet olsun. Allah’ım çalışan işçilerimize kaza, bela vermeden hayırlı çalışmalar nasip etsin " dedi.

Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından yapılan dualarla sona eren programda maden işçilerine mevlüt şekeri ikram edildi.