Zonguldak’ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında merkeze bağlı okullarda çalıştırılacak 300 temizlik işçisi ile ilgili 3 gündür devam eden mülakat çalışmaları bugün tamamlanacak.

Merkeze Bağlı okullarda 9 ay çalıştırılacak olan geçici elaman alımına bin 97 kişi başvurdu. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen mülakatlarda sıfır gelir ve çocuk sayısına göre değerlendirme yapılıyor. 3 gündür devam eden mülakatla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Gönül Demirsu, ilçelerde kur’ayla belirledikleri geçici iş için il merkezinde mülakat yöntemini uyguladıklarını belirtti. Demirsu, işsiz ve mağdur olan vatandaşların sürekli kurumlarına gelmesi ve onları yakından takip etmelerinden dolayı sıfır gelirli mağdur aile hassasiyetine binaen mülakat yöntemini uyguladıklarını kaydetti.

İl genelinde devam eden toplum yararına geçici istihdam projesi hakkında bilgiler veren Demirsu, "Genel müdürlüğümüzce; işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve yerlerde işsizlerle ilgili toplum yararına programlar düzenlenmiş bulunmaktadır. Bu uygulama ile; özellikle istihdamda güçlük çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmaları engellenerek, işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak hedeflenmiştir. Bu programdan faydalanabilmek için; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, Öğrenci olmamak koşulları aranmaktadır. Ancak sosyal yardım alan kişilerin başvuruları mevzuat gereği kabul edilmektedir. Katılımcıların eğitim durumları ile ilgili sınırlama bulunmamaktadır. Başvuruları değerlendirirken mevzuat gereği iki ayrı liste oluşturuyoruz. Birinci listede; istihdamında güçlük çekilen kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar yer almaktadır. Bunların dışında kalanlar ikinci listede yer almaktadır. Konuyla ilgili İl Müdürlüğümüze 2014 yılı için 500 kişilik kontenjan tahsis edilmiş, bunun 300’ü sayın valimizin onayları gereği Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda 200’ü de diğer kamu kurum ve kuruluşları ile Belediyelerde değerlendirilmiştir. Bugün, merkeze bağlı okullarda çalıştırılacak 59 temizlik elemanı ile ilgili 3 gündür devam eden mülakat çalışmalarını tamamlıyoruz. İşe başlatılacak kişilerle ilgili liste kurumumuz İnternet sitesinde ve ilan panosundan duyurulacaktır. Mülakata sıfır gelir, kira ve çocuk sayısına göre değerlendirme yapılacaktır. Okullara tahsis edilen 300 kişilik alımla ilgili il müdürlüğümüze 1907 başvuru yapılmış bulunmaktadır" dedi.

İşçiler tek tek mülakata alındı.