Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardıma muhtaç ailelere dağıtılacak olan 4 bin 500 ton kömürün dağıtım ihalesi yapıldı. Üç firmanın katıldığı ihale 118 bin 125 TL ile Akman Ticarette kaldı.

İhale ile ilgili olarak bilgi veren Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ihaleye üç firmanın katıldığını, iki firmanın çekilmesiyle 3.firma olan Akman Ticarette kaldığını söyledi. Çay açıklamasında “Diğer firmalar çekildi. İhale 118 bin 125 lira teklif veren üçüncü firmamızda kaldı. Ayhan Akman, Akman ticarette kaldı. Ben kendilerine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bizim amacımız her sene olduğu gibi fakir olan vatandaşlarımıza kömürü evlerinde, köylerinde ve meskenlerinde teslim etmektir. Vatandaşlarımıza verdiğimiz kömürümüzü sağlıklı bir şekilde, huzur içinde kullanmalarını diliyorum” dedi.

EVİ OLMAYAN 10 AİLEYE EV YAPILDI

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın son dönemlerdeki çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Çay “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yardımlarım devam etmektedir. Bilindiği üzere gıda yardımlarımız ramazan ayı içinde devam etmektedir. Onun dışında yine gıda, sağlık, barınma gibi bir çok Sosyal Yardımlaşma vakfının yardımları devam etmektedir. Evi olmayan 10 vatandaşımızın evi yapılmıştır. Şu anda 3 tane daha ev yapacağız. Bu vesile ile arsası kendi üzerine olup fakir vatandaşlarımızın Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza başvurarak onlara 60 metrekareye kadar bir ev yapma imkânımız vardır. Gerçekten sosyal devlet olmanın amacı son zamanlarda hükümetimizin de vermiş olduğu destek kapsamında vatandaşlarımıza yönelik bir takım çalışmalar devam etmektedir. Biz burada bir aracıyız. Devletimizin göndermiş olduğu parayı ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaştırdığımız zaman mutluluk duyuyoruz. Ben bu vesile ile bu hayırlı işin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.