Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum ile ilgili mitinge katılmak üzere bugün Zonguldak’a geliyor. Halkın Sesi, 15 yıllık AKP iktidarında göstergeleri dibe vuran Zonguldak adına Erdoğan’a sesleniyor.

 

5.000 şehidin diyetini istiyoruz!

 

LAVUAR ALANINDAKİ MÜLKİYET SORUNU BİR TALİMATINIZLA ÇÖZÜLÜR

Sayın Cumhurbaşkanı, öncelikle ilimize hoş geldiniz. Pek çok kez geldiğiniz ilimizde geleceğe dönük ümit ışığı yakmadan ayrıldığınız çok oldu. Umarız bu kez farklı olur ve ağzınızdan, kentin sorunlarının çözümü için müjdeli haberler duyabiliriz. Pek çok sorunu var bu kentin. Dosyalar dolusu sorunlardan öne çıkan bazılarını başlıklar halinde sıralamak istiyoruz. Kentin en ortalık yerindeki Lavuar Alanı Hazine, TTK ve Belediye arasında çözülemeyen mülkiyet sorunu nedeniyle, yaşam kalitemizi aşağılara çeken bir garabet olarak öylece duruyor. Bu sorunun çözümü yalnızca bir talimatınıza bakıyor. Ereğli’de Başbakanlığınız zamanında yapımı tamamlanan ve işsizliğe çare olarak sunulan tersanelerin hiçbiri üretim yapmıyor. Bu sorunun çözümü sizin ilginizi bekliyor.

 

YOLLARIN HALİ “ZONGULDAK CEZALANDIRILIYOR” YORUMLARINA YOL AÇIYOR

Sayın Cumhurbaşkanı, AKP hükümetlerinin en çok övüldüğü yol yapımından da Zonguldak yeterince pay alamıyor. Gerek Ankara, gerekse İstanbul istikametindeki yollar ve şehir geçiş bağlantıları bir türlü bitirilemiyor. Demiryolumuzun AB kredisi ile revizyonu yapıldığı halde, ulaşım hızı, kara tren zamanlarını aratmıyor. Bu nedenle de tercih edilmiyor. Tren hızlarıyla sefer sayılarının artırılması, karayoluna alternatif oluşturulacağı için kentimiz için yaşamsal önem taşıyor. Öte yandan Zonguldak Havaalanı bir başka garabet olarak önümüzde duruyor. İzlemişsinizdir, hava muhalefeti nedeniyle Sayın Başbakan’ın uçağı bile inemedi geçenlerde. Dünyanın en büyük havaalanını yapmakla övünülen ülkede, bu durum, Zonguldak’ın cezalandırıldığı yorumlarına yol açıyor.

 

BU BİR YIKIM TABLOSUDUR

Sayın Cumhurbaşkanı Zonguldak’ın varlık sebebi olan madencilikte sorunlar adeta kördüğüm oldu. İşçi sayısı ve üretimin çok azalması, kentte büyük bir işsizlik sorunu doğurdu. Yoğun göç nedeniyle, büyük kentlerde Zonguldak kolonileri oluştu. İktidara geldiğiniz 2002 yılında 627 bin olan Zonguldak’ın nüfusu şimdi 590 binlerde. Türkiye’deki nüfus artışına göre, 750 bini geçmesi gerekiyordu. TTK’nin kömür üretimi 2002’de 3 milyon 250 bin tonken, 1 milyon 600 bin tona düştü. TTK’de 2002’de çalışan işçi sayısı 15,761’ken şimdi 8 binin altında seyrediyor. Madencilik sektörü hızla daraltılırken alternatif hiçbir sektör geliştirilmediği gibi hiçbir sosyal politika da uygulanmıyor. Bu bir yıkım tablosudur. Zonguldaklılar olarak buna itiraz ediyor, lütuf değil, yeraltında verdiğimiz 5 bin şehidin diyetini istiyoruz. Karar sizin Sayın Cumhurbaşkanı.


AKP İl Başkanı Zeki Tosun eliyle

Cumhurbaşkanı

Sn. Recep Tayyip Erdoğan