67 liler Platformu Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan, platform üyeleri Berran Aydan, Bülent Özgümüş, Ayşegül Papila, ZGC genel merkezini ziyaret ettiler. Yapılan ziyarette ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve gazeteci Sermet Aksu, hazır bulundu.

Akbıyık’’ 67 liler Platformunu önemsiyoruz’’

 ZGC Başkanı Akbıyık yaptığı konuşmada, 67 liler Platformunun Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan ve üyelerine il adına yaptıkları çalışmaları takip ettiklerini, Zonguldak’ın tanıtımı adına yapılacak çalışmalar, hayata geçirilecek projeler konusunda da  yerel basının merkezi olarak her türlü katkıyı ve desteği vereceklerini ifade etti.

Kaplancan’’ Valimiz Tutulmaz’ın bizlere verdiği destek çok önemli’’

Platform Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan ise yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:

“Bu hafta Zonguldak ziyaretleri yaptık, Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ ı  makamında ziyaret ettik, çalışmalarımızdan bahsettik, söz ettik, valimizde bizlere destek vereceğini ifade etti. Valimizin desteği bizler için çok önemli. Bir çok çalışma alanımız var. Daha önce ki ziyaretlerimizde yoğun bir görüşme trafiği olmuştu.

İl geneli ziyaretler yapmıştık. Bu sefer il merkezli görüşmelerde bulunuyoruz. ZTOS ziyaret ettik, ilin, bölgenin ve ülkemizin en önemli sendika kuruluşu arasında yer alan GMİS genel merkezinde genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte olduk.

Üzülmez kültür vadisi projesinin hayata geçmesini önemsiyoruz.

Zonguldak’ın turizm adına önemli bir yatırımı olacak, endüstriyel mirasımızın ortaya çıkmasına vesile olacak Üzülmez kültür vadisi projesinin restorasyon çalışmaları başlıyor. Bu konu ziyadesi ile bizleri mutlu etti. 1930 yılların yaşam alanı ve çok hareketli bir insan trafiğinin yaşanacağı Üzülmez bölgesinin tarihsel özelliğini ortaya çıkması, ilimiz adına da ve tanıtım için de çok önemli yüksek meblağ harcanacak bir yatırım olduğunu düşünüyoruz.

Zonguldak’ın marka yerleri ortaya çıkmalı.

Üzülmez kültür vadisi projesi, Gökgöl mağarası, Porsuk  ağacı, Kadıoğlu, mozaikleri, Fİlyos antik kenti, kandilli varagel bölgesi, uzunmehmet anıtı, maden müzesi, eğitim ocağı, rombaki konağı, Fener  A tipi misafirhanesi ve daha bir çok endüstriyel miraslarımızı ortaya çıkartmalıyız.

MAKZON hayata geçmeli.

MAKZON yeni kuruluyor. Kuruluş aşmasında Bir çok çalışmayı tamamlamışlar.Yer konusu var. Çözülür düşüncesindeyiz. Üzülmez bölgesinde daha önce üniversiteye tahsis edilen alan, bugün için MAKZON’ a tahsis edilmiş. Üniversite burayı Teknopark olarak kullanacaktı. MAKZON’ da olabilir.

Hayata geçebilir düşüncesindeyiz. MAKZON’ un kuruluş amacı maden sanayinin ana girdilerini  ve ihtiyaçlarını sağlamak, bir istihdam öngörülüyor, göç veren bir Zonguldak’ın göç almasını sağlayacak projelerden biri olarak da görüyoruz. Valilik, Esnaf Odaları, ZTSO ve BAKKA proje içerisinde  önemle yer alıyor. Ayrıca Maden makineleri derneği de kurulmuş. Bu projenin de hayata geçmesini önemsiyoruz.”

Ziyaret il geneli Zonguldak ile ilgili çeşitli görüş alışverişleri ile yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Platform üyeleri de ilin çeşitli konulardaki sorunları ile ilgili, sanayinin çevreye verdiği etkenler üzerine de fikir alışverişinde bulundular.

ZGC heyeti ve 67 liler Platformu ilerideki süreçte yapılacak çalıştay’ da buluşmak dileklerini diule getirdiler.

Bu arada ZGC Başkanı Akbıyık, İmece Derneği Başkanı Ayşegül Papila’ yı ZGC editör masasına davet etti.  (Şebnem Saka)