67’liler Platformu, 5-7 Haziran 2020 tarihleri arasında  Zonguldak’ta bir dizi görüşmeler yapmak üzere bir araya geliyor.

Platformun Op.Dr.Tunç ÇELEBİ, Muammer GÜNER, Cenk KAPLANCAN, Erhan AKMAN ve Berran AYDAN’dan oluşan temsilci heyeti Zonguldak Valisi Erdoğan BEKTAŞ,  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim ALAN, Zonguldak Milletvekilleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Meslek Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ile Zonguldak'ın gelişiminde pay sahibi kişi ve kuruluşlarla görüşmeler yapacakları açıklandı.

Platform adına açıklama yapan Op.Dr.Tunç Çelebi, Zonguldak’ta bulunma sebeplerini şu şekilde özetledi:

Grubumuz ve platformumuzu temsilen Ben Tunç ÇELEBİ, Berran AYDAN, Muammer GÜNER, Cenk KAPLANCAN ve  Erhan AKMAN ziyaret takvimimiz doğrultusunda Cuma günü görüşmelerimize başlıyoruz. Amacımız Valimiz, İl Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız ile görüşüp Zonguldak hakkında platformda  belirleşen görüşlerimizi paylaşmaktır. Aynı şekilde 4 siyasi parti (AKP/CHP/MHP/İYİ PARTİ) İl başkanları ve milletvekilleri ile bir arada görüşlerimizi paylaşmak ve onları bir arada dinlemek, bizim için başlangıçtaki önemli örnek adımlardan biri olacaktır. Pazar günü STK' ların temsilcileri ile yapacağımız aynı mahiyetteki görüşmelerle programımız sonlanacak ve bir sonuç bildirgesini katılımcılara ve platformumuza ileteceğiz. Bu esnada platformumuz veya platform harici İl dışında yaşayan arkadaşlarımız ve İl içinden katılan dostlarımızla birlikte de 3 ay süren pandemi kısıtlamaları sonrası görüşmek, konuşmak, ve duygularımızı paylaşmak imkanını bulacağız.

Tek şartımız pandeminin altın kuralları El Yıkamak / Maske Takmak/ Fiziksel mesafeyi koruyarak gözlerle ve kalplerle selamlaşmaktır. Tekrar ifade etmek istiyorum; Zonguldak ve Zonguldak'ta yaşayanlar bizim gövdemiz, kollarımız, bacaklarımız, gözümüz, kulağımızdır, yürek ve beyinimiz ortaktır. Zonguldak dışında olan biz sevdalılar ise bu vücudun ekstremitelerin parmaklarıyız. En büyük ortaklığımız kalp ve beynimizdedir... Sevdamız ve hedefimiz tektir. “Daha Güzel Yaşanabilir, Farklı Alanlarda da Üretebilen, Daha Sağlıklı bir Çevrede Yaşayan,  Mutlu Olunabilecek Örnek İl Zonguldak” için el ele vermektir.”