Yangın gece saat 02.00 sıralarında Aydınlar Köyü'nde çıktı. Edindiğimiz bilgiye göre Kadın Sönmez'e (65) ait 3 katlı binanın zemin katında bulunan ahır ile samanlıkta sahura az bir zaman kala aynı anda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Sahur için kalkan komşuları evin zemin katından yükselen dumanları fark edince üst katlarda uyuyan Sönmez ailesinin 7 bireylerini de uyandırarak evi boşaltmalarını istedi. Yangının söndürülmesi köylüler seferber olurken, itfaiyeye de haber verildi. Köylülerin bazıları kovalarla, bazıları da hortumdan akan su ile yangını söndürebilmek için uzun süre çana gösterdi. Olay yerine gelen Kdz. Ereğli Belediyesi'ne bağlı İtfaiye ekipleri de yangını söndürmek için çalışma başlattı. Köye gelen jandarma ekipleri de yangın mahallinde güvenlik tedbiri aldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yangın söndürülemeyince köylüler balyozla samanlığın duvarlarını kırarak içerideki dumanı çıkartmaya çalıştı. Hane sakinlerinden Yadigar Sönmez ise çıkan yangın nedeniyle göz yaşı döküp ağıtlar yaktı. Yangını kendilerine sahur için kalkan komşularının haber verdiğini söyleyen Yadigar Sönmez "Hayvanların hepsi binanın altındaydı. Hepsini dumandan boğulmasın boşa koyuverdik. 6-7 tane hayvanımız vardı içeride. Yangını komşumuz haber verdi. Sahura kalkacaktık, bizim haberimiz yok" dedi.

Hane sahibi Kadın Sönmez'de komşularının evden duman çıktığını görmesi üzerine kendilerine haber verdiğini belirterek "Komşularımız sahura kalkmışlar. Bizimkiler daha kalkmamış, kaldırmak için çağırmaya geldiklerinde dumanı görmüşler. Alt tarafta 6-7 tane hayvanlarda vardı. Bizi kara kara yaktılar" diye konuştu.

Yangında telef olmaktan kurtarılan hayvanlar boş bir alana alınırken itfaiye ekipleri yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yangını söndürmeyi başarırken soğutma çalışmaları halen sürüyor.

Maddi hasarın meydana geldiği yangınla ilgili kundaklama ihtimali göz önünde bulundurularak soruşturma başlatıldı.