Kolçak “Yanlışlardan Dönülmesi İçin Büyük Bedeller Ödedik”

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde 7 Ocak 2013 tarihinde taşeron şirketin çalıştığı galeride metan gazı patlaması sonucu şehit olan 8 maden işçisi için Kuran okutuldu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Kozlu Şube Yönetim Kurulu tarafından 7 Ocak 2019 tarihinde düzenlenen törene TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Kararataş, Şube Sekreteri Korhan Boz, Mali Sekreter Bülent Kılıç, Teşkilat Sekreteri Tevfik İncebacak, Amelebirliği Karadon Gelik İşletmesiYönetim Kurulu Üyesi Hakan Yeşil, Amelebirliği Karadon Kilimli İşletme Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Yıldız ve 08-16 vardiyasında işe gidecek olan maden işçileri katıldı.

Törende kaza ile ilgili konuşma yapan GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak; “Bugün 6 yıl önce yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren 8 şehit madenci kardeşimizi anmak için toplandık. Her platformda söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Yeraltı madenciliği dünyanın en zor mesleklerinin başında gelir. İş güvenliği ve iş sağlığı en üst seviyede olması gereken bir iş koludur. Biz ülke ve Zonguldak olarak çok bedeller ödedik. Bu ocaklarda 5 bini aşkın şehidimiz var. Bu Ocaklara 2005 yılında taşeronu soktuklarına Sendika olarak uyarılarda bulunduk, eylemler yaptık ama ne yazık ki büyük bedeller ödedikten sonra yanlışlardan dönüldü.

Bu 7 arkadaşımızın ödediği bedel sonrasında kurumdan taşeronluk sistemi kaldırıldı.

Ben bugün burada andığımız 7 şehidimiz başta olmak üzere bugüne kadar iş kazalarında yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

7 şehit madenci için okunan kuran, okunan dua ve dağıtılan mevlit şekeri sonrasında maden işçileri ocaklara indiler.(Haber Merkezi)