8 araç hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından “Evde Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere  Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne beş tane evde sağlık, iki tane nakil ambulansı ve bir adet tam donanımlı sağlıklı yaşam aracı Valilik Binası önünde törenle hizmete girdi. Valilik önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Kemal Gümrükçü’nün yanı sıra birçok sağlık personeli katıldı.

“AMACIMIZ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ALMALARINI SAĞLAMAKTIR”

Törende basın mensuplarına demeç veren Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, amaçlarının halkın bu araçlara başvurarak sağlık hizmetleriyle ilgili her türlü bilgiyi almasını sağlamak olduğunu belirterek, “Bizim ana hedefimiz sağlık okur yazarlılığını artırma adına bu aracımızı her yerde kullanmak. Buradaki amacımız halkımızın bu araçlara gördüklerinde başvurarak kanser taramasından, sağlıklı yaşama, beslenme tarzına kadar, her türlü bilgiyi almalarını sağlamaktır. Annelerin, bebeklerin, gebelerin danışman olarak gördükleri  bu araca bu her zaman başvurabilirler. Biz Zonguldak’ta evde iki bin üzeri hastaya hizmet vermekteyiz. Biraz daha hizmet ağımızı geliştirmek adına 5 araç daha şu an hizmet ağına kattık. Bununla birlikte biraz daha ağımızı genişleterek hastalarımıza gitmeye çalışacağız.” dedi.

“HASTALARA SOSYAL ALANDA FAYDALI OLACAĞIZ”

Konuşmasında hastalara sosyal alanda faydalı olacaklarını ifade eden Kaya, “Evde sağlık hizmeti verdiğimiz hastalar daha çok yatalak durumda olan hastalar. Biz bununla ilgili Sayın Valimizin desteğiyle Aile Sosyal Politikalar, Halk Sağlığı ve Belediyeler ile birlikte protokol imzaladık. Bu protokolde biz evlerine gittiğimiz hastaların örneğin, evin boyası yok, çatısı akıyor veya camı kırık. Bunun gibi sorunlarla ilgili belediyelere başvurarak halkımızın hizmet almasını sağlayacağız. Ayrıca hastamız tek başına yaşıyorsa, bakacak kimsesi yoksa, böyle bir durumu Aile Sosyal Politikalara bildireceğiz. Dolayısıyla hastalara tam bir sosyal anlamda faydalı olacağız.” diye konuştu.

Kaya, konuşmasının sonunda desteklerinden ötürü Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Zonguldak Valisi Ali Kaban’a teşekkürlerini iletti. (Aykut KARA)