41 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkartılırken 32'si yakalandı
9 FİRARİ HER YERDE ARANIYOR


Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 34 Emniyet Müdürlüğü personeli, 3 öğretim üyesi, 2 memur, 1 öğretmen ve 1 kamu kuruluşu yöneticisi olmak üzere 41 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildiğini ve bu kişilerden 32'sinin yakalanıp 9 kişinin her yerde arandığını belirtti.
Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca 15/07/2016 tarihinde ülkemizde bir kısım askeri personelin darbe girişimine yönelik eylemleri nedeniyle yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında il merkezi ve ilçelerinde çeşitli rütbelerde 34 Emniyet Müdürlüğü personeli, 3 öğretim üyesi, 2 memur, 1 öğretmen ve 1 kamu kuruluşu yöneticisi olmak üzere 41 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, bu kişilerden 32'si yakalanmıştır. Firari 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. FETÖ/PDY operasyonu kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında Devrek ilçemizde 1 kamu görevlisi 6 esnaf gözaltına alınmıştır” denildi.

FİRARİ HAKİMLERDEN 2’Sİ YAKALANDI

Öte yandan açıklamada, firari olan 8 hakimden 2’sinin de yakalandığının da belirtildiği açıklamada Yağız, “21/07/2016 tarih ve 2016/50 sayılı basın açıklamamızda haklarında yakalama kararı çıkartıldığı belirtilen 8 hâkimden 2'si yakalanmıştır” ifadelerine yer verdi.