Mustafa ÖZDEMİR (ÖZEL HABER)

AKP Genel Merkezi, 3,5 yıldır elle tutulur bir hizmet üretemeyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'la ilgili artan şikayetler ve genel merkeze gelen tepkiler üzerine AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Lokman Ertürk'ü Zonguldak'a gönderdi. Geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız Zonguldak'a gelen Lokman Ertürk, Başkan Selim Alan'a yönelik tepkilerin nedenini araştırırken 10'a yakın iş insanı, oda başkanları, partili ve bürokratlarla görüştü. Tüm görüşmede Selim Alan için olumsuz referans alan Ertürk,  konuştuğu duydukları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.


Görev süresince yerel kaynakları kullanarak tek bir proje üretemeyen, TOKİ projelerinin arkasına sığınarak propaganda yapan,  o projeleri de eline yüzüne bulaştıran, AKP Zonguldak teşkilatlarında "istenmeyen adam" ilan edilen Başkan Selim Alan'ın parti içerisinde de sevilmeyişi Ankara'da "Zonguldak'ta neler oluyor?" sorusunu gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'a gelen Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, kendisine iletilen bilgiler üzerine yardımcısı Lokman Ertürk'ü Zonguldak'a gönderdi. Başta TSO Başkanı Metin Demir olmak üzere, şehrin ileri gelen iş insanları, bürokratlar, AKP'nin önemli isimleriyle görüşen Lokman Ertürk, hükümetin son dönemde Zonguldak'a bu kadar yatırım yaparken Selim Alan'ın şehirde neden sevilmediğini sorguladı.

Emekliliğe veda yemeği Emekliliğe veda yemeği

Yüksek egosu, teşkilatları yok sayan tavrı, yakın çevresindekilere kamudan ihalesiz iş aldığı yönündeki iddialar, parti içinde rakip gördüklerinin ayağını kaydırmak için çaba harcamasıyla gündeme gelen Selim Alan'la ilgili rapor hazırlayan Ertürk, görüştüğü isimlere bu iddialar hakkında ne düşündüklerini sordu. Ertürk, aynı görüşmelerde AKP Zonguldak Milletvekillerinin 4,5 yıllık performansları ve haklarındaki düşüncelerini de aldı.