İşadamı Gürkan Gülay’dan yurtdışında yatırım yapmak isteyen girişimcilere altın öğütler... 
AB’ye Son Tren Karadağ!
Bir yılı aşkın süredir Avrupa’nın parlayan yıldızı Karadağ’da ticaret yapan Zonguldaklı işadamı Gürkan Gülay, yurt dışında yatırım yapmak isteyen işadamı ve genç girişimleri Avrupa Birliği’ne girmenin eşiğinde olan genç ülkeye davet etti. Karadağ’da, bir Türk ev tekstil markası üzerine ticaret yapan Gülay, 5 günde şirket kurup 21 günde vatandaşlık alınabilen ülkenin kendisi gibi yüzlerce Türk yatırımcının akınına uğradığını ifade etti. 
TÜRK YATIRIMCILAR KARADAĞ’DA 
Türkiye’nin dört bir köşesinden olduğu gibi Zonguldak’tan da çok sayıda müteşebbisin kendisine ulaşarak AB’ye girmesine kesin gözüyle bakılan Karadağ’da yatırım yapmak istediğini dile getiren Gülay, ülkede “Blackseeeconsunting” isimli bir danışmanlık şirketi kurdu. Karadeniz yatırım ve gayrimenkul danışmanlık şirketiyle yatırım ve ticaret arayışında olan Türk müteşebbislere yepyeni fırsatlar sunduklarını belirten Gülay, 
“Gerek ticari faaliyetler, gerekse gayrimenkul yatırımlarında yardımcı olabilmek ve Karadağ’da tüm bürokratik ve ticari işler konusunda danışmanlık veren bir şirketiz. Bize gelen işadamı arkadaşlarımıza  Karadağ’daki bürokrasinin kolaylığı, yatırımların kısa vadede  nasıl kazanca dönüşebileceğini anlatıyoruz.” dedi.
VERGİ CENNETİ
2021-2023 yılları arasında Avrupa Birliği üyeliğine kesin gözüyle bakılan ve bir çok vergi avantajı olan Karadağ’da Türk yatırımcıların özellikle gayrimenkul alımına ağırlık verdiğini söyleyen Gülay, “Karadağ’ın konut kira getirisi bakımından çok cazip oluşu, aynı zamanda ülkede üretim olmayışı, her ürünün itaalat yoluyla ülkeye gelmesi bir çok Türk ticari firmasının yakın zamanda faaliyete başlamasına sebep oldu. Büyüyen ekonomisiyle AB’ye girecek olması, bürokrasinin kolaylığı Karadağ’ı cazibe merkezi haline getirdi. Şirket kurarak oturma ve çalışma izninin sağlanabildiği, aynı zamanda Karadağ vatandaşlarının tüm haklarına sahip olarak gayrimenkul alındığında yine oturma izni alınabilmekte. Zonguldak’tan da çok sayıda iş insanı bize ulaşarak Karadağ’ın imkanlarından faydalanmak istediklerini söyledi. Bizler de Karadağ’daki partnerlerimiz avukat ve muhasebeciler vasıtasıyla gerekli yardımlarda bulunuyoruz. Karadağ ticari yasa ve mevzuatlarına  göre beş iş gününde şirket kurulumu, 21 günde oturma izni alınmakta” şeklinde konuştu.