Zonguldak Belediyesi’nden aldığı ihaleler ve doğrudan teminlerle anılan Davut Acar’ın, bu kez de eksik evrak yüzünden elendiği ihaleyi iptal ettirdiği öne sürülüyor

ACAR’IN ARKASINDA O MU VAR?

Zonguldak Belediyesi, geçtiğimiz hafta yapılan ve Davut Acar’ın eksik evrak nedeniyle elendiği ihalenin iptal edilmesiyle çalkalanıyor. 5 firmanın dosya aldığı, 3 firmanın teklif verdiği ihaleyi en düşük teklif veren Davut Acar’ın kızının şirketi kazanmış ancak eksik belgesi olduğu için Acar elenmişti. Ancak ihale komisyonu başkanı Erhan Darende, işi ikinci olan Asil İnşaat’a vermek yerine  rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal etmişti.

DARENDE&ACAR AŞKI BİTMİYOR!

Davut Acar ile olan yakınlığıyla tanınan Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende’nin doğrudan teminlerle belediyeyi kamu zararına uğrattığı AKP ve CHP’li denetleme kurulu üyelerinin raporlarına yansımıştı. Halkın Sesi’nin ısrarlı yayınlarının ardından Zonguldak Belediyesi doğrudan teminleri durdurmuştu. Bugüne kadar benzer durumlarda eksik evrakı olan firmayı eleyen, işi ikinci sıradaki firmaya veren Erhan Darende, gelen tüm tepkilere rağmen kararından vazgeçmedi.  İhaleyi kaybeden Davur Acar, ikinci sıradaki Asil İnşaat yetkilisini arayarak işi birlikte yapmayı teklif etti. Acar’ın olumsuz yanıt almasının ardından ihale iptal edildi.

BELEDİYEYİ KİM YÖNETİYOR?

Zonguldak Belediyesi’nde yapılan ihalelerin arkasındaki isim olan Başkan Yardımcısı Erhan Darende, aldığı kararlarla Muharrem Akdemir’i gölgede bırakıyor. Zaman zaman Akdemir’le fikir ayrılığına düşen Darende, istediği iş geçmezse senelik izni bahane ederek belediyeden uzaklaşıyor. Defalarca Davut Acar’ın şantiyesine giden Darende, CHP içinden yükselen tepkilere rağmen belediye içindeki hakimiyetini korumayı başarıyor. Halkın Sesi, sık sık Davut Acar’la görüşen Erhan Darende ve Acar’ın telefon kayıtlarının takibe alınmasını, yapılan ihaleden kaynaklı doğabilecek kamu zararının önüne geçilmesi için Cumhuriyet Savcıları’nın konuya el atması çağrısı yapıyor.