Haber –Sen Şube Başkanı Damatoğlu’nun açığa alınmasıyla ilgili açıklama yapan KESK Zonguldak Şubeler Platformu;

“Açığa almalar tamamen keyfi ve hukuksuzdur”

KESK Zonguldak Şubeler Platformu tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde OHAL kapsamında PTT’deki görevinde alınan Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı İbrahim Damatoğlu ilgili yaptıkları açıklamada PTT yönetimini hukuka uygun davranmaya davet ederek, “Ön soruşturma dahi yürütülmeden doğrudan açığa almalar tamamen keyfi ve hukuksuzdur. Darbe girişimi, hukuk-yargı yolunun kapatılması ile kamu emekçilerinin iş güvencesinin hiçbir hukuki gerekçe ileri sürülmeden, hukukun en temel ilkeleri yok sayılarak bir anda açığa alınması kabul edilemez!” denildi.

“GEREKÇELERİNİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

KESK Zonguldak Şubeler Platformu adına açıklamayı yapan Eğitim Sen Şube Sekreteri İsmet Akyol, KESK’e bağlı Haber-Sen Yönetim Kurulu üyelerinin, şube yöneticilerinin, il temsilcilerinin ve üyelerinin OHAL’in bahane edilerek Kanun Hükmünde Kararnamelerle sadece sendikal faaliyet yürütmelerinden dolayı açığa alınmaların olduğunu ifade ederek “Darbeye, darbecilere karşı kameraların önünde özgürlük ve demokrasi nutukları atanlar özgürlük ve demokrasiyi sadece kendiler için istediklerini kısa sürede gösterdiler. Bugün de PTT’deki açığa alınanlara bakılırsa çalışanların hak ve çıkarlarını savunmak adına yapılan sendikal faaliyetler darbe girişim tarafından açığa almaların, gerekçesi haline getirilmek istenmektedir. Bu saldırılarla, kamu emekçilerini kendisine biat eden ‘kapı kullarına’ dönüştürmeyi hedefleyen onların hükümlerine boyun eğmeyen biat etmeyen sendika yönetici ve üyelerini açığa almaktadırlar. Haber-Sen, tıpkı KESK ve KESK’e bağlı tüm sendikalar gibi her türlü baskıya, engellemeye rağmen herkese iş güvenli gelecek talebinden taviz vermeyen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür. Böyle gerekçeleri asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.” dedi.

“SORUŞTURMALAR EVRENSEL HUKUK İLKELERİ İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLMELİ”

Akyol konuşmasında, soruşturmaların evrensel hukuk çerçevesinde yürütülmesini istediklerini belirterek “Başta hükümet olmak üzere TBMM’deki siyasi partileri, darbe girişimine karşı yürütülen sürecin siyasi bir cadı avına dönmesinin engellenmesini, herkesin temel hak ve hukukunun karınmasını ve soruşturmaların evrensel hukuk ilkeleri içerisinde kalınarak yürütülmesini sağlamaya çağırıyoruz. Haber-Sen konfederasyonumuz KESK ve KESK’e bağlı sendikalar, mücadele tarihi boyunca darbelerin, baskıların ve anti demokratik uygulamaların hedefi olmuştur. OHAL ile yaşanan hukuksuzluğa karşı durmak, hukukun, adaletin, barışın hakim olduğu laik, demokratik bir ülkeyi yaratmak için emek, barış ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi dışında başka bir yol görülmektedir. Bizler buradan bir kere daha ilan ediyoruz ki, hukuku, adaleti, barışı, laikliği, demokrasiyi kazanmak için sokak sokak, meydan meydan, işyeri işyeri kol kola, omuz omuza demokratik hakkımızı kullanacağız.” diye konuştu.       Aykut KARA