Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havalimanına askeri uçakla kente gelen şehidin yakınları, Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve emniyet personeli tarafından karşılandı.

Uçaktan inen Tansu Aydın'ın babası Fikret ve annesi Ulviye Aydın ile eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın, akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Aydın'ın sinir krizi geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin naaşının uçaktan alındığı sırada eşi, Türk Bayrağı'na sarılı tabutu tutarak cenaze aracına kadar yürüdü. Vu Yhuy Tuanvi Aydın, cenaze aracına da binmek istedi.

EŞİNİN ŞAPKASINI TAKTI

Eşinin trafik polisi şapkasını takan Vu Yhuy Tuanvi Aydın, Türk bayrağına sarılı tabutu polislerle birlikte cenaze aracına taşıdı. Cenaze aracına binen Aydın, bir süre 'Aşkım' ve 'Tansu gitme' diyerek ağıt yaktı. Acılı eş, daha sonra eşinin tabutunun yanına uzanıp orada gitmek istedi. Emniyet görevlileri, ağıt yakmaya devam eden Aydın'ı teselli ederken, araçtan da inmesi için ikna etmeye çalıştı. Bir emniyet görevlisi tabutun diğer yanına uzanıp, "Kurban olurum hadi gel" diyerek acılı eşi cenaze aracından indirmeye çalıştı. Bir süre sonra ikna edilerek araçtan indirilen Aydın, ambulansa alındı.

HASTANE MORGUNA GÖTÜRÜLDÜ

Şehit polisin cenazesi konvoy eşliğinde Zonguldak'ta götürüldü. Şehir merkezinden siren çalınarak geçirilen şehidin cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Şehit Aydın’ın cenazesi hastane morgundan alınarak Yayla Mahallesi’ndeki baba ocağının olduğu sokağa getirildi. Bu arada şehidin yakınları baba ocağının evinin önünde kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul ettiler. Çevredeki binalarda oturanlar evlerine Türk bayrakları astı. Şehirde bazı sürücüler de araçlarına Türk bayrağı astı.

BAKAN NURETTİN CANİKLİ CENAZEYE KATILDI

Evin önünde duaların edilmesinin ardından cenaze Acılık Hz. Ali Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, AK Parti, CHP ve MHP Milletvekilleri, meslektaşları, baba Fikret Aydın, anne Ulviye Aydın, ablası Banu İlleez ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze töreni sırasında tabutun başında nöbet tutan polislerin terlerini vatandaşlar sildi. Bazı vatandaşlar sıcak havada tabutun başında bekleyen polisleri yelpaze ile serinletmeye çalıştı.

Cenaze töreninde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı çelenkleri de yer aldı. Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın'ın ilk eşinden olan çocukları da tabutun başında gözyaşı döktü. Tansu Aydın'ın anne, baba ve ablası ayakta durmakta güçlük çekti. Vu Yhuy Tuanvi Aydın zaman zaman çantasından eşinin kişisel eşyalarını çıkartarak ağladı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polisin naaşı Asri Mezarlık'ta bulunan şehitliğe götürüldü.

Şehit polis Tansu Aydın'ın, bayram öncesi yıllık izine çıktığı, ancak artan terör olayları nedeniyle izinlerin kaldırılması üzerine göreve çağırıldığı ve ilk gün teröristlerce öldürüldüğü belirtildi. Barış DOĞAN- Derya AKTAŞ