CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'un açıklamalarına mavi listeden yanıt geldi:

ÜYE İRADESİNİN GASPI OLUR

Hafta sonu yapılan CHP delege seçimlerinin yankıları sürüyor.  Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'un mavi listede kadın ve Gençlik kotasına riayet edilmediğini, itirazın haklı bulunması halinde mavi listede yapılan ihlal kadar delege sayısının BEYAZ listeye geçeceğini söylemesi, mavi listeyi çıkaran muhalifleri harekete geçirdi. Genel merkez nezdinde görüşme yapan muhalifler, tüzükte böyle bir madde olmadığını, nafile bir çabanın parti içi barışa zarar vereceğini söylediler. Mavi liste adına Halkın Sesi'ne konuşan Hürmet Kartal, son derece demokratik bir ortamda yapılan seçimlere kimsenin gölge düşürmeye hakkı olmadığını ifade etti.

“ADALET” VURGUSUNA TERS DÜŞER

İlçe başkanı Ebru Uzun, tüzüğü kaynak gösterse de ilgili maddenin sadece il ve ilçe seçimlerini bağladığına işaret eden Kartal,  “Delege seçimleri için böyle bir madde yok. Eğer böyle bir madde varsa bugüne kadar yapılan delege seçimlerinde neden uygulanmadı? Demokrasi şölenine dönüşen delege seçimlerinde üyelerimiz, partimizin yönetim organlarındaki arkadaşlarımıza gereken mesajı vermiştir. Yenilen pehlivan misali kaybetmenin verdiği hırsla Gençlik ve Kadın kotasını öne sürerek kullanılan oyların zayi sayılması, Cumhuriyet Halk Partisi'nin "ADALET" vurgusunu da ters düşmektedir” şeklinde konuştu.

GEREKSİZ ÇEKİŞMELER

 Delege seçimlerini kaybeden Sayın Ebru Uzun ve yönetiminin bu nafile çabasından bir an önce geri adım atması için çağrı yapan Hürmet Kartal, “Bizler çağdaş-demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık yarınları için siyasetteki iddiamızı, parti içi gereksiz çekişmelerle zaman harcayarak değil, büyük önder Gazi Mustafa Kemal'in devrimleri ışığında yaşadığımız şehrin ve ülkenin yönetimine talip olmak için çalışıyoruz. Üyelerimizin en demokratik hakkı olan oy hakkını elinden alacak bu uygulamadan derhal vazgeçilmesini talep ediyor,  genel merkezimizin böyle bir şeye müsaade etmeyeceğine olan inancımızı yineliyoruz." dedi.