Maden Yüksek Mühendisi Nihat Kayabalı, TTK Kozlu Müessesesi’nde İşletme Müdürü olarak çalışırken, CHP’den Kozlu Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Partisinin yaptığı önseçimi kaybeden Kayabalı eski görevine dönmek için TTK Genel Müdürlüğü’ne müracaat etti. Yasaya göre TTK başvuru tarihinden itibaren, 30 gün içinde ya eski işine, ya da eşdeğer pozisyonda bir başka göreve atamasını yapmak zorundaydı. 30 günlük yasal bekleme süresini sonuna kadar kullanan Genel Müdürlük Kayabalı’nı görevine iade etmek yerine Fen Tetkik ve Verimlilik Daire Başkanlığı emrinde kızağa aldı.

SEZGİN, HEMEN İŞBAŞI YAPTI

Öte yandan Şehir Plancısı M. Yesari Sezgin TTK Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanlığı’nda Emlak Şube Müdürü olarak görev yaparken AKP’den Zonguldak Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Partisince aday gösterilmeyen Sezgin, Başbakan tarafından Ali Bektaş’ın adı açıklamasının ardından eski görevine dönmek için TTK Genel Müdürlüğü’ne müracaat etti. Genel Müdürlük başvurusunu çok kısa sürede uygulamaya koyarak eski görevine iade etti. Sezgin halen Emlak Şube Müdürü olarak görevini bıraktığı yerden sürdürüyor.

KAYBEDEN KURUM DOLAYISIYLA ZONGULDAK OLUYOR

Görev yaptığı süre içinde çalışkanlığı ve başarılı çalışmalarıyla tanınan Nihat Kayabalı’nın sicil notunun yüksekliğine, işçi ve teknik personel arasında sevilen biri olmasına karşın kızağa çekilirken, AKP’den aday olan Sezgin’in hiçbir güçlükle karşılaşmadan çok kısa sürede görevine iade edilmesi yapılan adaletsizliği apaçık gösteriyor. Uygulama ayrıca AKP güdümündeki TTK Genel Müdürlüğü’nün insan kaynaklarını doğru ve yerinde kullanma, liyakatli personelin deneyimlerinden yararlanarak kurumu daha ilerileri taşımaktan bihaber olduğunu ortaya koyuyor. Daha önce de önce de hukuksuz bir şekilde görevden alınana ancak mahkeme kararıyla görevine iade edilen Nihat Kayabalı’nın bu kez mahkemeye başvurup vurmayacağı da merak ediliyor. (Haber: Barış Doğan)