Milli Emlak Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan yüzlerce kaçak iş yeri ve konuta dokunmayan Zonguldak Valiliği dün Kozlu’da 2 odalı bir gecekonduyu polis zoruyla kapısını kırarak yıktırdı

ADALETİN BUMU VALİ BEY?

Kozlu ilçesine bağlı Güney Mahallesi Barış Caddesi’nde dün Zonguldak Valiliği talimatıyla 2 odalı bir gecekondu polis ve zabıta nezaretinde yıkıldı. Yaklaşık 1 yıl önce merdivenden düşerek hayatını kaybeden 52 yaşındaki Yavuz Erdoğan’ın sahibi olduğu ve oğlunun tek başına yaşadığı eve gelen Zabıtalar yıkım tutanağı imzalanmayınca kapısını levye ile kırarak açtıkları evden ilk önce eşyaları tahliye ettiler. Çevre sakinlerinin direnişine rağmen eve giren ekipler, daha sonra iş makineleriyle evi yerle bir ettiler.

YAPTIRAN DA DEVLET, YIKTIRAN DA!

Halen Danıştay’da davası devam eden ve 1977’den beri kayıtlı olan evin elektrik ve su bağlantılarının var olduğunu söyleyen hak sahipleri Zonguldak genelinde bu kadar kaçak yapı varken bir gecekondunun polis nezaretinde kapısı kırılarak yıkılmasının tek kelimeyle adaletsizlik olduğunu söylediler. Halkın Sesi soruyor; Zonguldak’ta Milli Emlak Müdürlüğü’nün ukdesinde bulunan onlarca kaçak konut ve işyeri bulunmasına rağmen yıkım kararı aldırmayan Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın 2 odalı bir gecekonduyu ısrarla yıktırmak istemesinin arkasında yatan gerçek ne? (Umut ERSES – Aycan KARADAĞ)