Erken Seçim kararıyla birlikte siyaset kulisleri hareketlendi… İstifalar peşpeşe geliyor… Bugün kamuda sürpriz istifalar bekleniyor

Aday Enflasyonu!

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için alınan erken seçim kararı sonrasında siyaset kazanı kaynamaya başladı. Kamuda çalışanlar bugün saat 17.00’ye kadar istifa etmek zorunda. AKP’den milletvekili aday adayı olmak isteyen  erkek adaylar 6 bin, kadın adaylar 3 bin, engelliler ise bin lira ödeyecek. CHP bu seçimde tüm adaylardan 10 bin artı evrak parası bin lira alacak. MHP erkek ve kadın adaylardan 2 bin 500 lira gazi ve engellilerden ise para almayacak. İYİ Parti Genel Merkezi ise erkek adaylardan 5 bin lira, kadın ve 25 yaş altı başvurularda ise 2 bin 500 lira isteyecek.

AKP SİL BAŞTAN, ÖZBAKIRA’A YOL GÖRÜNDÜ, ZEKİ TOSUN SÜRPRİZ İSİM

Halkın Sesi istihbarat servisinin edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı nedeniyle birinci sıradan milletvekili olan Hüseyin Özbakır’ın bu seçimlerde şansı yok denecek kadar az. Görev süresince Erdoğan Demir’in ticari işleri dışında Zonguldak adına tek bir iş yapmayan, vadettiği projeleri hayata geçiremeyen, halkın taleplerine kulağını tıkayan, danışmanının akçeli işlerine rağmen  yanında tutan Hüseyin Özbakır, genel merkezden veto yedi. Mevcut milletvekillerinin arasında en şanslı olan Özcan Ulupınar. Çaturoğlu ise olası listelerde yok. İl Başkanı Zeki Tosun Genel Merkezde en güçlü isimler arasında yer alıyor. Tosun’un kaderi bugün genel merkezin teşkilattan adaylar hakkında vereceği kadere bağlı. İzin çıkarsa Zeki Tosun AKP’nin parlayan yıldızı.

İŞTE AKP’NİN MUHTEMEL ADAY ADAYLARI:

Zeki Tosun, Süleyman Caner, Özcan Ulupınar, Akın Kaymak, Ümit Bozkurt, Şenol Kahveci, Faruk Çatıuroğlu, Hamdi Uçar, Akın Kaymak, Mesut Akdoğan, Ahmet Çolakoğlu, Fatih Çakıroğlu, Özgür Özen, Hüseyin Özbakır.

CHP ARAP SAÇI

CHP’de mevcut Milletvekillerinden Şerafettin Turpcu’nun kaderi Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı durumuna endeksli. Ticari sorunları nedeniyle genel merkezde kırmızı kalem yiyen Turpcu’nun en büyük kozu örgütlerin desteği. Parti tabanı ise Turpcu’ya ateş püskürüyor. İyi Parti’ye geçen Ünal Demirtaş ise Kemal Kılıçdaroğlu’ndan işaret bekliyor. Mevcut İl Başkanı Umut Başoğlu’nun aday adaylığı için istifasının ardından Harun Akın ile Şerafettin Turpcu arasında kimin il başkanı olacağı konusunda amansız bir yarış geçmesi bekleniyor. Turpcu, Olcay Can’ı, Akın ise Cemal Şahin’i istiyor.

İŞTE CHP’NİN MUHTEMEL ADAY ADAYLARI

Hasan Gemici, Kenan Köktürk, Harun Akın, Umut Başoğlu, Ali İhsan Köktürk, Ünal Demirtaş, Halil Furat, Merve Kır, Gülhan Çetin, Erol Sarıal, Turan Oral, Yaşar Balcı, Halil Posbıyık, Kenan Köktürk, Buket Müftüoğlu, Kamuran Ayyıldız, Şerafettin Turpcu.

İYİ PARTİ’DE BİR KİM OLACAK?

İyi Parti’de en çok merak edilen milletvekilliği sıralamasında birinci sıra kimin olacağı. Birinci sıra için en güçlü aday mevcut il başkanı Ragıp Bayraktar ile halen genel merkez yöneticisi olan Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen. Yavuz Erkmen genel merkezdeki gücünü kullanarak milletvekili olmak istiyor. Ragıp Bayraktar ise teşkilattaki gücüne güveniyor.

İŞTE İYİ PARTİNİN MUHTEMEL ADAY ADAYLARI

Yavuz Erkmen, Ragıp Bayraktar, Oğuzhan Türkmen, Fatma Gülay, Batı Müftüoğlu, Evrim Babaloğlu.

MHP HAMDİ ADAY DEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi, erken seçim öncesinde en sakin parti. İl Başkanı Hamdi Ayan’ın birinci sıra milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Genel Merkezden onay alıp adaylık başvurusu yapan Hamdi Ayar’ın istifa etmesi an meselesi.  Ereğli de ise aday bolluğu yaşanıyor. MHP’den milletvekili olan Zeki Çakan geçtiğimiz günlerde aday olmayacağını açıklamıştı.

İŞTE MHP’NİN MUHTEMEL ADAY ADAYLARI

Hamdi Ayan, Mevlüt Özdemir, Abdullah Bekar, Umut Ocaktan, Ali Toprak, Cemalettin Çakır, İlkay Özdemir,  Yusuf Konya, Yakup Yıldırım, Kaya Kartepe, Ercan Yalçın,