Divan Başkanlığını ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun’un yaptığı genel kurula, Zonguldak Eski Belediye Başkanı Yüksel Aytaç, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Tahsin Atayan, Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal, KESK Dönem Sözcüsü Onur Arslan, SES Şube Başkanı Esat Aşkar, Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Erkut Alacalı, Devrek Gökçebey Derneği Başkanı Lütfi Çavuş, Emekçi Kadınlar Derneği yönetim kurulu üyeleri, Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, ADD Başkanı Tayfun Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile ADD üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından ADD Şube Başkanı Tayfun Özdemir yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkacak temel kurumlar, siyasi iktidar sayesinde cemaatçi kadrolaşmaya açılmış ve ne yazık ki aynı siyasi iktidar bugün kandırıldıklarını ifade ederek kamuoyu nezdinde sözüm ona günah çıkarmaya soyunmuşlardır. Bütün bu yaşanan olumsuzlukların çözümü hepimizin gerçek bir özeleştiri yaparak yeniden ne yapabiliriz sorusuna vereceğimiz doğru tanımların altında yatmaktadır. Bunun için Atatürkçülüğün ve Atatürk devrimlerinin toplumda yeniden doğru algılanması sağlanmalı; tam bağımsızlıktan, laiklikten, çağdaş hukuk devletinden yana olanların her zamankinden daha fazla omuz omuza ortak bir mücadelenin içersinde olmaları gerçekleştirilmelidir.”

Konuşmanın ardından seçimler sonucunda mevcut başkan Tayfun Özdemir’in aday olmadığı Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi yönetimi şu şekilde oluştu.

Kemal Yurtbay, Nazım Ayaroğlu, Nazan Papila, Ümit Yavuzyılmaz, Zafer İncebacak ve Mustafa Coşgun. Denetim Kuruluna, Hüseyin Kolay, Sevinç Atik, Belül Apaydın. Üst kurula ise Kürşat Coşgun, Nazan Papila, Nazım Ayaroğlu, Sabri Yavuzyılmaz ve Şükran Karahasan’ın oyları eşit çıktığı için kura sonucunda 4’üncü üst kurul belli olacak.