Yakalandığı covid19 nedeniyle yaşam mücadelesini kaybeden BEÜ öğretim görevlisi Dr. Mustafa Eyriboyun'un adı uzayda yaşayacak.

Mustafa Eyriboyun'un eşi Dilek Eyriboyun bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda BEÜ Uzay Takımı'nın Ocak ayında, uzaya fırlatacakları uyduya,  3 Mart 1992'de Kozlu'da meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 madencinin adlarının yanına eşi Mustafa Eyriboyun'un da isminin  "eğitim şehidi " olarak yazılacağını duyurdu. 
 
İşte Dilek Eyriboyun'un o açıklaması:

"Bugün 26 ekim 2021 - Salı, Mustafa'nın aramızdan ayrılışının 7.günü
Bu vesileyle bugün ZBEÜ Makina Mühendisliği Bölümünde çalışma arkadaşları ve sevenleriyle birlikte anılacak.
Adını, 3 mart 1992'de Kozlu'da meydana gelen grizu kazasında hayatını kaybeden 263 madenciden alan Zonguldak, Bülent Ecevit Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan  " Uzay Takımı Grizu - 263 " ün koordinatör hocası ZBEÜ Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sayın Bülent Ekmekçi hocamın telefonu ve takımın eski kaptanı elektrik-elektronik mühendisi sevgili Muzaffer Duysal'ın mesajı ile bu acılı günlerimizde bizi bir nebze teselli edecek ve mutlu eden incelikle karşılaştık.
Ocak ayında, uzaya fırlatacakları uyduya, yazacakları hayatını kaybeden 263 madencinin adlarının yanına "eğitim şehidi " olarak değerlendirdikleri Mustafa Eyriboyun 'un adını da yazacakları bilgisini verdiler.
Gerçekten onu sonsuzluğa uğurlamak, adını yaşatmak adına çok büyük incelik gösteren başta değerli hocam Prof.Dr.Bülent Ekmekçi olmak üzere Uzay Takımı Grizu - 263 ekibine içtenlikle teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.
Mustafa'ya gösterilen vefa karşısında duygu yüklü ve huzurluyum, gözü hep üzerimizde olacak."