Çaycuma Belediyesinin apartmanlara sıkışan vatandaşların yaşam alışkanlıklarını değiştirmek üzere Sofular Mahallesinde yapımına başladığı Sofia Evleri Projesi’nde sona geliniyor. Bahçeli ve teraslı evlerden oluşan 82 konut, sonbaharda hak sahiplerine teslim edilecek

 

Çaycuma Belediyesinin ilçede yaşayan yurttaşların yaşam biçimlerini değiştirmek, onlara şehirlerin karmaşasından uzaklaşıp doğa ile baş başa kalacakları yaşam alanları sunmak için başlattığı Sofia Evleri Projesi’nde sona geliniyor. Sofular Mahallesi’nde teraslı ve bahçeli olarak 25 bin metrekare alanda tasarlanan 82 konutun, hak sahiplerine, sonbaharda teslim edilmesi hedefleniyor. Yapım aşaması yüzde 80’leri geçen projede, bir yandan dış cephe kaplamaları sürerken diğer yandan içlerindeki ince işlerin imalatı hızlasürüyor. Yapımı belediyenin şirketi ÇAYBEL tarafından üstlenen proje, cazip fiyatları, kaliteli işçiliği, standartların ötesinde olanaklar sunması ve uygun ödeme koşulları ile göz dolduruyor.

 

82 KONUTLUK PROJEDE SON AŞAMALARDAYIZ

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma’da 5 yıldır yaptığımız kentsel uygulamalarla yaşam kalitesini oldukça yükselttik. Devrim niteliğindeki kentsel iyileştirmelerle, Çaycuma, çok kolay yaşanabilir bir yer oldu.Sofia Evleri ile bunu bir adım ileriye taşıyoruz. Sofular Mahallesi’nde, kentin doğal dokusuna uygunbir mimariyleinsanımızı yeniden toprakla, yeşille buluşturuyoruz. Çaycumalılaradoğayla iç içe yaşamalarını sağlayacak evler sunma konusunda daha ilk seçim bildirgemizde yer alan bir vaadin yerine getirilmesi anlamına da gelen 82 konutluk projede son aşamalardayız. Sonbaharda hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

 

SOFİA EVLERİ FARK YARATAN BİR PROJE OLDU

Çaycuma Belediyesinin her alanda olduğu gibi sağlıklı konutlaşma konusunda da yoğun çaba içinde olduğunu söyleyen Kantarcı, “Daha önce 46 konutluk Vadi Evleri Projesini tamamlayarak teslim ettik. Belediyemizin adeta eli, kolu, ayağı olan şirketimiz ÇAYBEL aracılığıyla yaptığımız konutlarda, vatandaşlarımıza kaliteli konutlar sunarken, belediyemize de gelir elde ettik. Hemen ardından Sofia Evleri Projesi’ne başladık. Ülkedeki olağanüstü şartlara aldırmadan kısa sürede de tamamlama aşamasına getirdik. Sofia Evleri, planlı alt yapısı, iyi tasarlanmış çevre düzenlemeleri, daireye özel teras bahçe ve kişisel otopark alanı gibi birçok özelliğiyle fark yaratan bir proje oldu” dedi.

 

İYİ BİR YATIRIM FIRSATI

Sofia Evleri’nin kent merkezine 5 dakikalık mesafede olduğunu da söyleyen Kantarcı, “Sofia Evleri benim çok önemsediğim bir proje.Apartmanlarda yaşamaya mahkûm edilen insanımıza yaşam biçimini değiştirecek, onlara bir yandan iş hayatını aynı şekilde sürdürürken diğer yandan doğayla baş başa kalacaklarkonutlar sunabilmek benim için çok değerli.  Çok şükür ki arkadaşlarımız üstün bir performans göstererek bu görevi de yüzümüzün akı ile başarmamızı sağladı. Sofi Evleri aynı zamanda iyi bir yatırım seçeneği de sunuyor. Şu sırada konur sahibi olmayı düşünenleriçin kalan az sayıda konutun, uygun ödeme koşulları ile satışı devam ediyor. Konut kredi faizlerinin neredeyse dibi gördüğü bugünlerde, buradan bir ev almak, büyük bir fırsatı çok iyi değerlendirmek anlamına geliyor. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hak sahiplerine şimdiden hayırlı olsun diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.