Güvenlik kamerasının kablolarını keserek işyerine giren hırsızlar, işverenin işçilere dağıtacağı bayram harçlıklarını ve binlerce TL değerindeki ziynet eşyasını çalınca işveren gözyaşlarını tutamadı

“AĞRIMA GİDİYOR”

 

Zonguldak’ta, bir giyim mağazasının üretim  atölyesinin kasasından işyeri sahibinin işçilerine dağıtmak üzere biriktirdiği bayram harçlıkları ve yüklü miktarda ziynet eşyası çalan hırsız ya da hırsızlar güvenlik kameralarının kablolarını kestikten sonra yaptıkları hırsızlık sonrası kamera kayıtlarını da çalarak sırra kadem bastı.

Kentte yaklaşık 70 yıldır spor malzemeleri satışı yapan ve yaklaşık 12 yıldır Asma Mahallesi’nde üretim yapan Hikmet Kavas’a ait mağazadan 16 bin TL para ve yaklaşık 100 bin TL değerinde ziynet eşyası çalındı. Atölyenin arka tarafında bulunan ve güvenlik kameralarının görmediği camdan içeri girdiği tespit edilen hırsız yada hırsızlar öncelikle kameraların kablolarını kesti. Sabah saatlerinde iş yerine gelenler tarafından fark edilen olay hemen polise bildirildi. Polis ekipleri yaptıkları işyeri yetkilileriyle birlikte yaptıkları incelemede işyerinde bulunan kamera kayıtlarının ve çelik kasa içerisindeki 16 bin TL para ve altınların çalındığını saptadı. Olay yeri inceleme ekiplerinin geniş çaplı yaptıkları incelemede bölgedeki işyerlerinden ve ana yolda bulunan MOBESE kayıtları incelemeye alındı.

Cuma günü kendilerine ait yazlığa dinlenmeye giden işyeri sahibi Hikmet Kavas’ta eşiyle birlikte hırsızlığın meydana geldiği atölyeye geldiklerinde neye uğradıklarını şaşırdılar. Polis ekiplerine ilkbilgileri veren Kavas ailesi ardından ise bölgede geniş çaplı inceleme yapılması için polise ricada bulundu. Hırsızlık Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından geniş çaplı inceleme başlatılırken, ekipler işyeri ve çevresinde parmak izi aldı.

“ÇEKLERE DOKUNULMAMIŞ”

Yaklaşık 60 işçinin çalıştığı atölyedeki kasadan işçilerin bile haberinin olmadığını dile getiren işyeri sahibi Hikmet Kavas, daha öncede evine hırsız girdiği için eşinin ziynet eşyalarını işyerindeki çelik kasada sakladıklarını dile getirirken, kasada yaklaşık 16 bin TL para olduğunu ve o parayı işçilerine bayram harçlığı dağıtmak için biriktirdiğini söyledi.

Kavas yaptığı açıklamada, “Haftasonları genelde yazlıkta oluyorum. Yine Cuma günü yazlığa gitmiştim. Pazar günleri genelde burada bir kişi oluyor ve sabah saatlerinde beni aradı. Bana kasanın açıldığını ve camların açık olduğunu söyledi. Bende hemen polise haber verdim. Kasada zorlama falan yok. Yani çok profesyonel bir hırsızlık yapılmış. Kasa çok zorlanmadan açılmış. İşçilere bayram tatili harçlıklar ve para biriktiriyorduk. Kasada yaklaşık 16 bin TL bir paramız vardı. Üzerine daha da koyacaktık. Bir de eşimin altınları çalındı. O ziynet eşyalarının bazılarına paha biçemiyoruz. Çünkü atalarımızdan, dedelerimizden kalmıştı ama nereden bakarsanız bakın 100 TL’nin üzerinde bir maddi değeri vardı. Evimize 2 defa hırsız girdiği için ziynet eşyalarını burada saklıyorduk. Müşteri çekleri vardı. Onların hiçbirine dokunulmamış. Müşteri çeklerini tahsil ettiği an yakalanacaklarını düşünerek olsa gerek onlara hiç dokunulmamış” dedi.

“KAYIT CİHAZINI DA ALMIŞLAR”

Hırsızların önce kameraların kablolarını kestiğini daha sonrada tespit edilmemek için kamera kayıtlarını çaldığını da söyleyen Kavas, ”İşyerimizde toplamda 24 tane güvenlik kamerası var. İşyerimize giren hırsız ilk önce güvenlik kameralarına giden ana kabloları kesmiş. Gece görüşlü kameralarımız var ama kablolar kesilene kadar cihazlar kayıt almış. Kayıtlar incelenmesin diye de kayıt cihazını da işyerine giren hırsızlar alıp gitmişler. Profesyonel birisi olsa gerek ki hiç delil bırakmamış” ifadelerine yer verdi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

En çok işçilere verecekleri bayram harçlıklarının çalınmasından dolayı üzüldüklerini de sözlerine ekleyen Kavas, açıklamasında gözyaşlarını da tutamayarak, “En çok üzüldüğüm şey, biz emek yoğun çalışan bir atölyeyiz. Bizim burada 60 kişi çalışıyor. Biz şimdi Cuma günü tüm işçilerimizi 9 gün tatile çıkartacağız. O emekçilerin paralarının çalınması çok ağrıma gidiyor. Tabi cana gelmesin, daha büyük bir şey olmasın ama bizden ne istediler. Biz iğne ucundan para kazanıp ta insanları ekmek sahibi yapmaya çalışıyoruz. Onun için çok ağrıma gidiyor. Kimlerin yaptığını çok merak ediyorum. Bu bizi yıldırmayacak. Çalışmaya devam edeceğiz ama emek yoğun çalışan bir müesseseye bunun yapılması çok ağrımıza gidiyor. Polis arkadaşlar yeterince iyi çalışıyorlar ve inşallah kıza zamanda yakalanacaklardır” dedi. (Umut ERSES)