1965'de Çatalzeytin'de doğdu. Genç yaşta çalışma yaşamına atıldı. EKİ'nin Çırak Kursu'na katıldı. Daha sonra da bu kurumda göreve başladı. Sonraki dönemde TTK'daki çalışma yaşamını sürdürürken Zonguldak kültür ve sanat hayatının içinde yer aldı. Bir çok yerel ve ulusal yayın organlarında yazıları yayınlandı.

Kurucuları arasında yer aldığı Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ZOKEV'in yönetim kurulunda görev almakla kalmadı, bu kurumun yayınladığı pek çok eserin ortaya çıkarılmasında bizzat çalıştı. Çalışmanın temellerini atan, ilk kez gündeme getiren de Ahmet Öztürk'tür. 1998'de "Zonguldaklı Yazarlar-Zonguldak'ı Yazanlar"ı ortaya çıkardı ve kent kültürüne kattı.

ZOKEV'in düzenlediği Ahmet Naim adına öykü, Muzaffer Tayyip Uslu adına şiir, Burhan Solukçu adına karikatür dallarında yapılan ulusal yarışmalarının düzenlenmesinde öncü oldu. Nazım Baysal adına gerçekleştirilen "Zonguldak Fotoğraf Projesi", Mehmet Seyda anısına düzenlenen "Roman Eleştirisi Yarışması" ile bir çok anma ve toplantıların organizasyonlarında aktif olarak yer aldı, düzenlenmesini sağladı.

Zonguldak'ın kültürel kimliği ile yakından ilgilenen, hatta bununla kendisini bütünleştiren Öztürk, Zonguldak kitap kapaklarından oluşan sergisini çeşitli kez izleyenleri ile paylaştı. TTK Kozlu işletmesinden emekli olan Ahmet Öztürk halen danışmanlık, ZOKEV ve araştırmacı gazetecilik görevini devam ettiriyor.

Zonguldak Nostalji