BEÜ Zonguldak Sağlık Yüksekokulu’nun Zonguldak İlinde Alternatif Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Farkındalık Yaratılması ve Hizmet Sunanların Eğitimi Projesi kapsamında düzenlendiği panele katılmak üzere üniversitenin konuğu olan Aile ve Sosyal Politikalar Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çifti, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında, 1 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen ziyarete Dr. Aylin Çiftçi’nin yanı sıra, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Enginer Birdal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Uzm. Fizyoterapist Reyhan Özgebek, Doğan Jeotermal Grup Başkanı Turabi Çelebi, Sosyal Hizmet Uzmanı Nurdan Avcı ve Fizyoterapist Hacer Musabeyoğlu katıldı.

Dr. Aylin Çiftçi ziyarette yaptığı açıklamada Zonguldak’ta Alternatif Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Farkındalık Yaratılması ve Hizmet Sunanların Eğitimi Projesinin önemine değinerek Rektör Özer’i sağlık turizmi konusundaki girişimleri dolayısıyla kutladı.

Çiftçi ayrıca Bülent Ecevit Üniversitesi’nin bu konuda duyarlılık arttırmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalarla Zonguldak’a önemli bir marka değeri kazandırma yolunda önemli adımlar attığını belirtti ve bu konuda emek verenlere başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de Dr. Aylin Çiftçi ve beraberindekileri üniversitede görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Sayın Çiftçi’yi ve sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz eğitim-öğretim stratejilerini belirlerken, özellikle yeni bölüm ve programlar açarken insan kaynağı açısından ülkemizde en çok gereksinim duyulan alanlara yatırım yapıyor. Üretilen projelerde de aynı bakış açısından yola çıkıyoruz. Bu bağlamda alternatif turizm ve sağlık turizmi konularında ürettiğimiz projeler ve sürdürdüğümüz yatırımlarla Zonguldak’a farklı bir marka değeri kazandırma amacındayız. Ülkemizde sağlık hizmetinin Avrupa ülkelerine nazaran daha uygun şartlarda sunulduğu gerçeğinden yola çıkarak tüm fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. Sağlık Yerleşkemizin yapılanmasını da buna yönelik olarak şekillendiriyoruz. Hasta yakınlarının konaklamasına uygun şartlarda bir otel, Geriatri ve Fizyoterapi Merkezi, Psikiyatri ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi gibi yatırımlarla Zonguldak’ta bir şifa merkezi oluşturmayı hedefliyoruz.”

Rektör Özer, Dr. Aylin Çiftçi ve beraberindekilere çeşitli armağanlar takdim etti.