Zonguldak İl Emniyet Müdürü görevinde bulunan İçişleri Bakanlığı Kararnamesiyle Adana’ya atanan Osman Ak için Vali Ali Kaban, Polis Evi’nde veda yemeği düzenledi. Yemeğe katılanlar arasında Vali Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak AKP Milletvekili Hüseyin Özbakır, protokol üyeleri ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı. 
Veda yemeğinde konuşan Vali Ali Kaban, “Osman Ak, Türk istihbaratına da çok şey katmış bir insan olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz sonrasındaki sıkıntılı zamanlarda çok katkısı oldu. Hakikaten Zonguldak olarak iyi hizmet veren bir çalışanımızı kaybederken ayrılmanın verdiği hüzünle birlikte kendisinin yeni bir vilayette yeni başarılara imza atacağından emin olarak bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi. 
“İLİŞKİLERİMİZİN DEVAMI AÇISINDAN BİR SON DEĞİL”
Başlangıçların her zaman sürprizlerle dolu olduğunu ifade eden Kaban, “Ayrılıklar her zaman hüzünlüdür. Ne zamanki ayrılık söz konusu ise orada bir hüzün vardır. Açıkçası ben o hüznü hissediyorum. Sadece iyi bir çalışma arkadaşımı değil aynı zamanda iyi bir dostu da uğurlamış oluyorum. İlişkilerimizin devamı açısından bir son değil. İnşallah yeni görevinde daha güzel konumlarda yerlerde başarılı olacağına inanıyorum. Yeni arkadaşımızla da aynı şekilde inşallah dostluğumuzu devam ettireceğiz. Emniyet müdürümüzün geçmişte yaptıklarıyla başarılı bir insan olduğunu biliyoruz. Birçok şeyin ilkini başardı” şeklinde konuştu. 
“GELDİĞİMDE MEMLEKETİME GELDİM DEDİM”
Vali Ali Kaban’ın ardından konuşan Osman Ak, Zonguldak’a sıkça gelip gideceğini söyleyen Ak, “Burada güzel unutamayacağım anılar yaşadım. Bazı şeylerde bazı çalışmalar yaptıysak Sayın Valimin destekleri ve katkılarıyla yaptık. Kendileri teveccüh buyurdular. Geldiğimde memleketime geldim dedim. Şimdide memleketimden şimdilik ayrılıyorum. Emeklilikte inşallah sıkça gelip, Zonguldak’ta Zonguldaklılarla birlikte olmayı temenni ederim. Burada çok güzel anılarım oldu. Unutamayacağım günler yaşadım. Herkese teşekkür ederim. Adana’da bir adres açtım kendilerine, tüm Zonguldaklıları oraya bekliyorum” dedi.