Zülfikarlar Holding şirketlerinden Turkuaz Petrol’ün Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. ile birleşmesinin ardından şirketin Zonguldak bayileri iftar yemeğinde bir araya geldi. Dedeman’da gerçekleştirilen iftar yemeğine Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri bayilerinin yanı sıra Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürz Kodal katıldı.

Press Release’nin haberine göre İftar yemeğinde konuşan Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürz Kodal, “Zülfikarlar Holding şirketlerinden Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri’nin güçlerini birleştirmesi bizi akaryakıt dağıtım sektöründe şampiyonlar ligine taşıdı. Bundan sonra daha güçlü adımlar atacağız. Tek marka tek şirket felsefesiyle çalışmalarımıza devam edecek; faaliyetlerimizi Türkiye Petrolleri markasıyla sürdüreceğiz. Sektördeki ilk 3 markadan biri olmayı hedefliyoruz. Hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken varlığınızın gücüyle hareket edeceğiz. Zonguldak’ta da yatırımlarımızı sürdürecek; sizlerin burada yaptığınız çalışmalarla hep birlikte büyüyeceğiz” dedi.

Birleşmenin ardından Türkiye Petrolleri, 700’ü aşkın akaryakıt istasyonu, 10 akaryakıt depolama tesisi, 4 LPG tesisi ve 150 bin metreküpün üzerindeki akaryakıt depolama kapasitesi ile Türkiye’nin her bölgesinde müşterilerine hizmet sunuyor.

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım hakkında

2006 yılında TPIC’in alt kuruluşu olarak kurulan TP Petrol Dağıtım, 2007’da akaryakıt pazarlama faaliyetine başlamıştır. Türkiye Petrolleri, 2012 yılında akaryakıt satışlarında en büyük işlem hacimli 8 şirket arasına girmiş, siyah ürün satışlarında 5. büyük şirket, toplam akaryakıt satışlarında 6. büyük şirket olmuştur. Türkiye Petrolleri’nin yüzde 100 hissesi 2016 yılının en büyük özelleştirme ihalesi ile Turkuaz Petrol’e devredilmiştir.

Turkuaz Petrol hakkında

Zülfikarlar Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Turkuaz Petrol Ürünleri A.Ş., özel ve kamu sektörü kuruluşlarının ve nihai tüketicilerin gereksinimleri nedeniyle, petrol ve petrol ürünleri satın almak, ithal etmek ve ülkenin çeşitli yerlerinde dağıtım ve stok ağları oluşturup pazarlamasını yapmak ve akaryakıt sektörünün saygın, önde gelen dağıtıcı firmalarından biri olmak amacıyla, 1994 yılında kurulmuştur.

Zülfikarlar Holding hakkında

Zülfikarlar Holding 1942 yılında ticari hayatına başlamış, güçlü mali bünyesiyle geçen 75 yıl içinde kimyevi maddeler, akaryakıt dağıtım, finans ve yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet göstererek hızla büyümüştür. Bugün 300'den fazla çalışanı, merkezi İstanbul'da olmak üzere, Yarımca / İzmit, Kırıkkale ve Aliağa / İzmir Bölge Müdürlükleri ve depolama-ikmal tesisleri, yüzlerce bayii, binlerce müşteri, bulunduğu sektörlerdeki edindiği pazar payı ve ciro açısından Türkiye'nin ve dünyanın sayılı firmaları ile rekabet edebilir hale gelmiştir. Holding çatısı altında Turkuaz Petrol, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım, Akça Kimya, Akdeniz Faktoring, Tesla Enerji şirketleri ile faaliyet göstermektedir.