CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, seçimlere 15 gün kala kendisini 8 yıl belediye  başkanı yapan partisine büyük bir ihanetin içerisinde…  Geçtiğimiz hafta Rize’deki toplantıyı bahane ederek Batum’a turistik geziye giden Akdemir, şimdi de belediyenin imkanlarıyla Fransa’ya gidiyor… Belediye içindeki bazı devlet memuru olan daire müdürleri açık açık AKP’ye çalışarak halkın taleplerine cevap vermiyor… 

Akdemir Fransa’ya Kaçıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti içi çekişme bitmek bilmiyor. CHP Zonguldak Milletvekilleri, kendisine yakın isimleri partinin kritik noktalarına getirerek siyasi geleceklerini garantiye almak istiyor. 5 yıl sonunda paramparça olan belediye meclisi, yetkileri kısıtlanan il başkanı, görevden alınan ilçe başkanı, belediye başkan adayını genel merkeze şikayet eden milletvekili ile seçimlere giden CHP Zonguldak teşkilatı, tüm bunlar yetmezmiş gibi CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in kaprisleriyle uğraşıyor. Aynı zamanda CHP adayı Şenol Şanal ile olan çatışmasıyla bilinen Akdemir, aday gösterilmediği için yerel seçimlerde kılını bile kıpırdatmıyor. Akdemir’in bu umursamaz tavrı karşısında CHP il ve ilçe yönetimi ise sessiz kalıyor. 
CHP’YE İHANET EDİYOR!
Öte yandan seçim tüm hararetiyle devam ederken, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir halkın vergileriyle ve belediye imkanlarıyla adeta son günlerini tatilde geçiriyor. Geçtiğimiz hafta Rize’ye toplantı bahanesiyle bir otobüs belediye personeli götüren Akdemir, oradan da Batum’a turistik geziye gitti. Aynı Akdemir, şimdi de “Nüfusu azalan şehirler” konulu toplantı için Fransa’ya gidiyor. 10 günlük Fransa gezisine eşini de götürecek olan Akdemir’e tek bir CHP yetkilisi çıkıp “Nereye gidiyorsun?” diyemiyor. Borcu bahane ederek beton şirketinden beton almayan Akdemir’in CHP’yi sabote eden tavrına CHP genel merkezi de sesini çıkarmıyor. Akdemir’in, aynı zamanda belediyeye binlerce liralık ihalesiz iş yapan Olcay Can’ı yerine vekaleten bırakması da manidar bulunuyor. AKP’ye çalıştığı iddia edilen daire müdürleriyle olan yakınlığıyla tanınan Olcay Can, belediye meclisine girmek için başvurmuş, ancak listede yer bulamayınca parti çalışmalarından el çekmişti. Bazı kaynaklar, tıpkı Akdemir gibi CHP karşıtı çalıştığı iddia edilen Olcay Can’la seçimlere gitmenin siyasi harakiri olacağını iddia ediyor.