Başkan Akdemir basını Emirgan Otel’de ağırladı

“YEREL BASININ İŞİ AĞIR VE ZOR”

Zonguldak Belediye Başkanlığı tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle basın mensuplarına Emirgan Otel’de bir akşam yemeği programı düzenlendi. Emirgan Otel’de gerçekleştirilen yemek programına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Basın mensuplarının bayramını kutlayan Başkan Akdemir, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ifade ederek, “Sansürün kaldırılışının 109’uncu yılını kutluyoruz. Gerçekten çok uzun bir süre. Üzerinden bir asır geçmiş ve 2’inci aşıra doğru yol alıyoruz. Basın gerçekten çok önemli. Davetimize icabet ettiniz bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum. Bu güzel günler dostlarla birlikte anlam ve değer kazanıyor. Bizler yerel yönetimiz ve buradaki bir çok arkadaşımız da yerel basın. İşiniz gerçekten çok ağır ve çok zor. Koşullarınız çok ağır. Üstesinden fevkalade geliyorsunuz. Olay nerede olursa olsun anında oradasınız. Bazı genç arkadaşlarım var, gece yarısı bizlerle beraber yağmur yağdığında geliyorlar ve fotoğraflarımızı çekiyorlar. Bu anlamda haberin sizin için ne kadar önem taşıdığı önemi de görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

AKDEMİR: “NEREDE ÇALIŞIRSANIZ ÇALIŞIN, NEREDE OLURSANIZ OLUN, ELEŞTİRİ MUTLAKA OLACAKTIR”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, her zaman eleştirilere açık olacağını söyleyerek,“Kar yağdığında tuz Konya’dan gelecek demiştik. Bu tuz bir yerden gelecek. Tabi arkadaşlarımızın konuyu güzel yakalaması da mükemmel. Haber olacak ya, o şekilde yansıtması, kitleye okutması dikkat çekiciliği çok güzeldi. Bazen çok yaratıcı başlıklar atıyorsunuz. Nasıl bir yaratıcılığını var anlamakta bazen gerçekten güçlük çekiyorum. Bu anlamda da sizleri tebrik ediyorum. Ben sizlerin hepinizi seviyorum. Hepinizin ayrı bir yeri var. Biz çocukları sevgi ve saygı çerçevesinde yoğurmaya ve yetiştirmeye çalıştık. Nerede çalışırsanız çalışın, nerede olursanız olun eleştiri mutlaka olacaktır. Olmaması mümkün değildir. Sizleri eleştirilerinizle yargılamıyorum, eleştirilerinizle sizlere aslında daha ayrı bir değer veriyorum. İnsanın doğasında nasıl sevmek ve okşamak varsa kızmak da vardır. Ancak zamanında ve yerinde olmalı. Her birinize ayrı ayrı değer veriyorum. Bizim de eksikliklerimiz var, kusurlarımız var. Bizleri de böyle kabul edin ”şeklinde konuştu.

AKBIYIK: “GAZETECİLER BAYRAMLARDA VE ÖZEL GÜNLERDE ÇALIŞIYOR”

Basın mensuplarının bayramlarda ve özel günlerde çalıştıklarını ifade eden Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, “Sansürün kaldırılmasının 109’uncu yılında basın mensupları olarak bir aradayız. Başkanımıza bu güzel akşam için teşekkür ediyoruz. Bu gün biz basın mensupları için güzel bir gün oldu. Gazetecilerin günü yılda 2 defa. Bunu her zaman söylüyoruz. Biz hem çalışıyoruz hem de bayramımızı kutluyoruz. Güzel bir ortamda beraber olduk. Sansürsüz, gazetecilerin hür olduğu günlerin olmasını diliyorum” dedi.

YAŞGÜNÜ

Bu arada akşamın ilerleyen saatlerinde Emirgan Otel bir de yaş günü kutlamasına sahne oldu. Bir grup bayan gazeteci yine bir bayan arkadaşlarının aş günü olduğunu belirterek getirdikleri bir pastayı kestiler ve konuk basın mensuplarına da dağıttılar.

Emre Can BAYRAM