Her şey bir kutu çikolatanın geri gönderilmesiyle başladı…

Akdemir; “Hiyerarşik yetkimi kullandım”

Şenol Şanal’ın görevden alınmasıyla ilgili bir basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Şanal’ın esnaflıktan geldiği için devlet terbiyesi noksanlığı olduğunu söyledi

 

Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’ı görevden alan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir bu konu ile ilgili kamuoyunda çıkan söylentiler üzerine belediye binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Bazı konuların farklı yöne çekildiğini toplantı başında vurgulayan Akdemir belediye yönetimi gibi hiyerarşik bir yapıda bazı uygulamaların esas olduğunu, bu kapsamda kendisinin de yetkisini kullanmış olduğunu, Şenol Şanal’ın görevden alınmasının kendi tasarrufu olduğunu ama konunun çeşitli şekillerde yorumlandığını söyledi.

Şanal’ın seçimle geldiğini, kendisinin bu konuya zamanında itiraz ettiğini, itirazının nedeninin ise bu tür seçimler sonucu kırgınlıkların ve bölünülmenin yaşandığını bildiğini hatırlattığını ama tüm bunlara rağmen seçim yapıldığını ve seçimin olduğu günün hemen ertesinde bölünüldüğünü belirtti.

“Çikolatamızı geri iade etti”

“Bir yere nifak tohumu girerse ayıklamak zor oluyor” diye devam eden Başkan Akdemir,  Şenol Şanal’ın parti ve halk arasında köprü görevi görmesinin gerektiğini ancak bunu tam anlamıyla başaramadığını da sözlerine ekledi. Kendisiyle ilk günden beri fikir ayrılıklarının olduğunu belirten Başkan Akdemir “son bir aydır çok değişmişti, sabahları daire müdürlerimizle yapmış olduğumuz toplantılara katılmadı, odamızın kapısını açmadı, geliş gidiş saatleri de uygun değildi, bayramlarda adettir yardımcılarımıza ve müdürlerimize konuklara ikram etsinler diye çikolata göndeririz, benim gönderdiğim çikolatayı iade ederek saygısızlık yaptı, demek ki benimle anlaşmak istemedi, biz de gereğini yaptık kendisine güle güle dedik, bu aşamada yetkimi kullanmış oldum” dedi.

“Gelişmeleri parti yönetimi önceden biliyordu”

Bu gelişimlerden parti yönetimi ve bazı partililerin de önceden haberinin olduğunu söyleyen Akdemir, bu konuları kendi aralarında sürekli konuştuklarını, hatta kendisine başkan yardımcılığının altı ayda bir ya da bir yılda bir değişmesinin gerektiğinin bile söylendiğini belirterek “gelinen bu nokta aslında fazla büyütülecek bir şey değildir, işlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kendisinin istifa edip etmeyeceği şeklindeki bir soruya da “beni halk seçti, görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum, CHP’nin bir neferiyim, bundan da onur duyuyorum, ben bazı konularda denge kurmaya çalışıyorum, ama insan karşısındakinin ne düşündüğünü her zaman bilemiyor, partiden yapılan bazı açıklamalar beni üzüyor, sanki hiçbir şeyden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar” şeklinde cevap verdi.

“Yalan haber uyduruyorlar”

Bazı kesimlerin yalan haber uydurduklarını da belirten Akdemir, “Örneğin beni referandumda çalışmadı dediler, oysaki ben sahadaydım, mahallelerdeydim, var gücümle çalıştım. Hatta hasta olduğum günler bile çalıştım, ben de etten kemiktenim, ben de insanım ama hastalanma hakkım bile yok, aslını astarını araştırmadan yapılan haberler beni üzüyor” diyerek “Geçtiğimiz günlerde adalet yürüyüşüne bile katıldım, CHP Genel Başkanımıza sorunlarımızı yürürken aktardım, ben altı ok ilkesine inanan bir insanım” ifadelerine yer verdi.

Çeşitli konular

Başkan Akdemir basın toplantısında çeşitli konular üstünde sorulan sorulara da cevap verdi. Şenol Şanal’ın kapısının kilitlenmesi olayı üzerine “İçerde özel eşyaları vardı, onlara bir zarar gelmesin ve kaybolmasın diyerek kilitlenmiştir” diyen Akdemir bir gazetecinin Şanal’ın  her sabah işe gelirken İstanbul pastanesinden satın alıp gelen konuklarına ikram ettiği çikolataların parasının nasıl ödendiği sorusuna da “Çikolataları cebinden almadı, Belediye tarafından ödenmiştir” cevabını verdi.

Halkın Sesi’nin sorduğu “Eğlence mekanlarına yapılan zamlı katı atık parasının ne olacağı” sorusuna da “Meclis üyemiz Cemal bey bu konuda çalışıyor, yakında bir indirime gideceğiz, her mekan bir değil, bunu biliyoruz” cevabını verdi.

MHP’li meclis üyesinin konuşmaları üstüne sorulan soruya da “gereksiz yorumlar, biz Zonguldak’ta mükemmeli yakalamaya çalışıyoruz, ben de görevimin başındayım” dedi. (Sermet Aksu)