8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediyede çalışan bayan personeller ile bir araya gelerek günün anısına pasta kesimi gerçekleştirdi. Belediye Yemekhanesinde gerçekleştirilen pasta kesimine, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, eşi Nurten Akdemir, Belediye İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kenan Şeref, belediye bayan personel çalışanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Zonguldak yerel basınında çalışan bayan muhabirler katıldı.

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün öneminden bahseden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yapmış olduğu konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Cumhuriyet’imizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde ve kültürümüzün çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarılmasında eğitimli, özgür düşünceli Türk kadınlarımıza görevler düşmektedir. Bu anlamda, 8 Mart dünyada eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Toplumumuzun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru Türk kadını; daima özveri ve sevginin kaynağı olmuştur. Bizler, kadınlarımızı senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Bu vesileyle başımızın tacı kadınlarımıza saygılarımı sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.

          Konuşmaların ardından katılımcılara günün anısına Atatürk siluetli şal ve karanfil armağan eden Başkan Akdemir, tüm çalışanlara birlik beraberlik mesajı verdi.