CHP İl Başkanı Ahmet Altun ve Belediye Meclis Üyesi Atınç Kayınova, Şenol Şanal’ı görevden alan Akdemir’e veryansın etti. Kayınova, Akdemir’in ihracını istedi. Altun ise Akdemir’i CHP’den seçildiğini unutmakla itham etti

AKDEMİR KÖŞEYE SIKIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kılıçlar çekildi. Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’ın görevden alınmasıyla birlikte başlayan parti içi çatışma her geçen gün alevleniyor. Dün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Akdemir’i Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçildiğini unutmakla itham ederken, “Akdemir’in Sayın Şanal’ı görevden aldığını bizde basından öğrendik. Nezaketen bize ve meclis üyelerine bilgi vermedi. Şanal’ın görevden kişisel ve keyfidir.  Belediye Meclis üyelerinin ortak oyları ile seçilen ve 2,5 yıldır Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Şenol Şanal görevini yürütürken görevden alınmasını gerektiren fiiller işlemiş olabilir. Bu gibi hallerde soruşturma açarsınız, kendisine hangi fiilleri işlediğini söyler, savunmasını alır, gereğini yaparsınız. Böylece oy veren ve vermeyenlerin vicdanları rahatlamış olurlardı.” dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NE DE KATILMADI

Kendisi İl Başkanı seçildikten sonra referandum seçimlerinde Muharrem Akdemir’i sahalarda göremediklerini ve faydalanamadıklarını ifade eden Altun, “ 69 yaşındaki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 25 gün boyunca ‘Adalet Yürüyüşü’ yapmış olup, sonrasında Maltepe’de milyonların katıldığı ‘Hak-Hukuk-Adalet Mitingi’ gerçekleşmiştir. Ben Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in katılıp-katılmadığını sorduğumda, gelmediğini öğrendim. Bu durum beni, partililerimizi ve vekillerimizi çok üzmüştür. Bana katılmayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi vermemiştir.” şeklinde konuştu.

KAYINOVA İHRACINI İSTEDİ

CHP’li Meclis Üyesi Lale Karakulak’tan sonra dün de CHP Meclis Üyesi Atınç Kayınova, Başkan Muharrem Akdemir’e verdi veriştirdi. Akdemir’in parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle CHP İl Başkanı Ahmet Altun’a dilekçe veren Atınç Kayınova, Muharrem Akdemir’in ihracını istedi. Öte yandan Kayınova’nın ihraç dilekçesini İl Başkanı’na vermesine tepki gösteren Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un, “Daha dilekçeyi nereye vereceğini bilmiyor” şeklindeki ifadelerini de değerlendiren Kayınova, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hayatında bakkal dükkanı bile çalıştırmamış olan Sayın Ebru Uzun, bana ne yapacağımı öğretmesin. Ben CHP Genel Başkanı’nı şehirde en üst düzeyde temsil eden kişi olan İl Başkanı’na dilekçemi verdim. Ebru Uzun soyadını taşıdığı Uzun ailesine yakışır şekilde davranmalı.”

KİLİT DEĞİŞTİ, ODACILAR SÜRGÜN

Dün yaşanan bu gelişmelere rağmen, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Şenol Şanal konusundaki tavrını sürdürdü. Meclis üyelerinin ve İl Başkanının ters tepkisine kulak tıkayan Akdemir, Şenol Şanal’ın makam odasının kilidini değiştirdi. Bununla da yetinmeyen Akdemir, Kanalizasyon Su İşleri Müdürü Yüksel Sevimli’nin odacılarını Kapuz Plajı’na sürgün gönderdi. Öte yandan su işleri açma kapama sorumlusu Ali Bayır’ın yanında çalışan personelinin de Kapuz Plajı’na gönderildiği öğrenildi.