Zonguldak Belediye Meclisi AKP Grup Sözcüsü Abdullah Karagüzel, Fransızlar döneminde Gazipaşa Caddesi’nin altında 1 araç geçebilecek büyüklükte yağmur suyu hattının yapıldığını fakat mevcut belediye yönetiminin bunu iptal ettiğini söyledi

“AKDEMİR LAFTAN ANLAMIYOR”

Zonguldak Belediye Meclisi AKP Grup Sözcüsü Abdullah Karagüzel, Fransızlar döneminde Gazipaşa Caddesi’nin altında 1 araç geçebilecek büyüklükte yağmur suyu hattının yapıldığını fakat mevcut belediye yönetiminin bunu iptal ettiğini söyleyerek selin sorumlusunun Belediye Başkanı Muharrem Akdemir olduğunu söyledi. Kendilerinin birçok kez uyarıda bulunmasına rağmen Başkan Akdemir’in bunları dikkate almadığını ve bundan sonraki muhalefetlerini mahkemelerde sürdüreceklerini söyleyen Karagüzel, “Zonguldak halkı olarak Sayın Muharrem Akdemir’i istifaya davet ediyoruz. Bunu açık yüreklilikle söylüyoruz. Bundan sonraki muhalefetimiz kendisiyle mahkemelerde olacaktır. Çünkü kendisi laftan anlamıyor ve kente verdiği zarar da ortadadır” ifadelerine yer verdi.

“AKDEMİR İSTİFA ETSİN”

Yağmur bereketinin felakete dönüşmesindeki en büyük etkenin Başkan Akdemir’in iş bilmezliğinden kaynaklandığını da sözlerine ekleyen Karagüzel, “Halkın Sesi Gazetesi aracılığıyla Zonguldak halkından özür dileyerek işinin cahili olan Sayın Muharrem Akdemir’i burada halkımız adına, halkımızın geleceği adına istifaya davet ediyorum. Çünkü geçtiğimiz gün yaşanan yağmur, -ki yağmur rahmettir- ve bu yağmurun felakete dönüşmesinin yegane sebebi Muharrem Akdemir’dir. Muharrem Akdemir’in 6’ncı yıla giren belediye başkanlığı Zonguldak halkına çile olmuştur” dedi.

 “MAZGALLARI KAPATMASALAR BU SONUÇ OLMAZDI”

Gazi İlköğretim Okulu’nun bulunduğu bölgede parke çalışması yapılırken mazgalların iptal edildiğini ve bu sebepten dolayı Gazipaşa’yı su bastığını belirten Karagüzel, “Bir ay önce bir yağmur yağan yağmurda bu Gazi İlköğretim Okulu’nun oradan aşağı inen yoldan gelen su şehirde birtakım dükkanları basmıştı. O zaman Muharrem Akdemir demişti ki; bir araba mazgalın üzerine park etmiş ve o yüzden bu oldu. Biz bunu mecliste dile getirdik mecliste dile getirmemizin akabinde dedik ki biz burada sizi suçlamıyoruz bu işin çerçevesini bulun çözün çünkü sadece orası değil birkaç muhtelif yer. En büyük tahribatı Gazi İlköğretim Okulu’nun oradan aşağı inen su yaptı. Bu konuşmayı biz yaptıktan sora CHP İl Başkanı da bu iş bir arabanın mazgala çekmesiyle bu olmaz, ben bu işi araştıracağım dedi. Önce Sayın İl başkanına buradan selam ediyorum, abimizdir kendisi. Onu da kandırmışlar. Kendisi bir teknik elemandır. Uzun yıllar Lavuar Müdürlüğü yapmıştır. Onu da kandırmışlar. Oda bu işin önünü arkasını bakmadan teknik eleman olmasına rağmen belediye başkanını arkalayan Zonguldak esnafını suçlayan ki bu suçlamadır. Dükkanlar yolun altındadır. Emral Çarşısı oraya yeni yapılmadı. Bugün bu şehrin yaşadığı durum önce Sayın Muharrem Akdemir’in sonrada onu arkalayan Sayın İl Başkanının sucudur. Ben buradan Zonguldak halkına sesleniyorum Sayın Belediye Başkanının hakkında suç duyurusunda bulunmalarını doğrudan kendisinden bu zararın tahsil etmesini öneriyorum. Noter tespiti ile gelsinler Gazi İlköğretimin oradan aşağıya yaptıkları tahribatı görsünler. Ne zaman ortaya çıktı bu doğal gaz çalışmasından sora ortaya çıktı. Çalışmadan sonra büyük bir yağmur yağdı o yağmurda ufak tefek zararlar oldu. Biz bunu dile getirdik. Ne oldu sonra üzerine yattılar, dinlemediler. Esnaf eylem yaptı. İyi ki esnaf eylem yapmış. Alelacele o yollara parke döşediler. Gelen yağmur sularını yüzeyden Gazi Paşa’ya indirmek suretiyle küçük borular koydular. Daha büyük tahribata sebep oldular. Orada eski ustalara sorabilirler. Bunlar eski ustaları kale almıyorlar. Yeni arkadaşlar var, yeni arkadaşlar da bu işi bilmiyor. Zonguldak Belediyesi’nin bir yer altı şeması yok. Yerin altında ne olduğunu bilen bir akıl yok. Belediye de araştıracak bir akılda yok” dedi.

“FRANSIZLARDAN KALAN KANAL VAR”

Kent merkezinden limana kadar Fransızlardan kalma bir yağmur suyu kanalın olduğunu ve bunun mevcut belediye yönetimi tarafından iptal edildiğini de sözlerine ekleyen Karagüzel, “Gazipaşa Caddesine Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunu bağlayan yolda Fransızların yaptığı bire iki bir kanal var. İl başkanını davet ediyorum gelsin isterse beraber gidelim isterse kendisi bakabilir. Bunlar oradaki mazgalları iptal ederek yağmur sularını yüzeyden akıtmak suretiyle yüzeyden aşağı indirdiler. Yaptıkları yol alelade yapıldığı için orda biriken zaman zaman baraj yapan su Gazipaşa da ki dükkanların su altında kalmasına sebep olmuştur. Bu bir afet değildir. Bu Sayın Muharrem Akdemir’in sebep olduğu bir felakettir. Sayın Muharrem Akdemir’de bir sorumluluk bilinci var ise derhal istifa etmesi lazımdır. Çünkü hiçbir meselede Sayın Muharrem Akdemir’i önceden alınmış bir önlemde görmüyoruz. Biz aynı zamanda sunuda söylüyoruz. Belediye yetkililerinin eski ustaları çağırarak bilmeyen arkadaşlara öğretmeleri gerekmektedir. Bu yer altı şemasının acele çıkarılması lazım. Gazi paşada Sayın Zeki Çakan döneminde Fransızlardan kalma bir arabanın gidebileceği büyüklükte menfezler olduğu biliniyor. Fakat bunlar çalışıyor mu bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey atık su çalışmasında Gazipaşa Caddesi’nde 3 ay trafiğe kapatıldı. O zaman bu işlerin önlemini Gazi Paşa’da neden almadılar. O dönemde hiçbir iş yapmadılar. Herşeyi atık su işini yapan kişiye ihale ettiler ve kendileri hiçbir sorumluluk almadılar. Kendileri inisiyatif alabilir ve bunu kendilerinde bir sorumluluk görebilirlerdi. Fakat daha önce de dediğim gibi bunların tek derdi ‘Yat gölgede maaş bölgede’ mantığı . Zonguldak halkı olarak Sayın Muharrem Akdemir’i istifaya davet ediyoruz. Bunu açık yüreklilikle söylüyoruz. Bundan sonraki muhalefetimiz kendisiyle mahkemelerde olacaktır. Çünkü kendisi laftan anlamıyor ve kente verdiği zarar da ortadadır” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES – Açelya BEYAZAY)