Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende’nin projesi olan ve meclise sormadan yaklaşık 20 bin TL harcayarak ofisini bile hazırlattığı ARGE Müdürlüğü, AKP grubuna red oyuna 3 CHP’li meclis üyesinin de destek vermesi sonucu oy çokluğuyla rafa kaldırıldı

 

Zonguldak Belediyesi bünyesinde bulunan ve hali hazırda hizmet vermeye devam Strateji ve Geliştirme Müdürlüğü’nün yanına Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende’nin isteği üzerine Fen İşleri Müdürlüğü bünyesine ARGE biriminin kurulması mecliste sert tartışmalara neden oldu. Daha meclisin onayını almadan yaklaşık 20 bin TL harcanarak ofisi bile hazırlanan ve Zonguldak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen ARGE Birimi kurulması dün tekrar meclise geldi. Komisyon raporunda AKP’li Abdullah Karagüzel’in red oyu vermesi sonucu oy çokluğuyla meclise gelen madde ile ilgili yapılan görüşmelerde CHP’li Şenol Şanal, Turan Demirtaş ve Tahsin Erdem de red oyu verirken MHP’li Hasan Şenol’da çekimser oy kullandı. Gündem maddesi 13 red, 11 kabul ve 1 çekimser oy alırken, yapılan oylama sonrasında Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir sinir küpüne döndü.

“MECLİSİ KARIŞTIRMAK DEĞİL ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUZ”

AKP’li Karagüzel gündem maddesiyle ilgili olarak, Belediye bünyesinde hali hazırda hizmet vermeye devam eden Strateji ve Geliştirme Müdürlüğü’nün aynı hizmeti yapabileceğini ve yeni bir müdürlük açılmasına gerek olmadığını dile getirirken meclisin içi boş gündem maddeleriyle oyalanmamasını istedi. Karagüzel konuşmasında, “Kurulacak ARGE bürosu daha meclise gelmeden hazırlandı. Şimdi buraya bu maddeyi getirerek biz zaten yapıyoruz diyorsunuz. Bir süre önce Sağlık İşleri Müdürlüğü de kurulmuştu. Fakat hizmet vermiyor. Sonra Yapı Kontrol bürosu var ama sadece kâğıt üzerinde. Bizim zaten şuan belediyemizde Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz var. Bu ARGE çalışmalarını o müdürlük yapabilir. Neden bir ARGE bürosu daha açıyoruz ki? Bence meclisi bu tür gündem maddeleriyle meşgul etmeyin ve Zonguldak ile ilgili gerekenleri yapalım” dedi.

“BOŞ KONUŞUYORSUN”

Karagüzel’in eleştirileri ardından söz alan Başkan Akdemir, muhalefet yapmak için konuşulduğunu ve konuşmak için konuşulduğunu dile getirerek Karagüzel’i boş konuşmakla suçladı. Bu lafın üzerine isse Karagüzel, “Biz meclisi karıştırmak için değil çalıştırmak için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

DEFALARCA SAYILDI, ÇEKİMSERLER OY DEĞİŞTİRDİ

Yapılan ilk oylamada AKP gurubunun red oyu vermesinin yanı sıra CHP’li Turan Demirtaş da red verirken, CHP’li Tahsin Erdem, Şenol Şanal, Zeki Çolak ve MHP’li Hasan Şenol çekimser oy kullanması sonucu gündem maddesi 11 red, 4 çekimser ve 11 kabul oyu aldı. AKP ve CHP Grubunun oylamanın tekrar yapılmasını istemesi sonucu ise yeniden oylama yapıldı. Son yapılan oylamada ise AKP grubu yine red oyu kullanırken, CHP’li Şenol Şanal, Turan Demirtaş ve Tahsin Erdem de red oyuna destek verdi. MHP’li Hasan Şenol ise çekimser oy kullandı. Son yapılan oylama sonucu kurulması planlanan Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ARGE Birimi 13 red, 11 kabul ve 1 çekimser oy alarak rafa kaldırdı.

TARTIŞMA SLON DIŞINA ÇIKTI

Meclis gündemin son maddesi olan ARGE Biriminin red oyu alması sonrasında apar topar meclisi kapatan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, meclisi katibi Lale Karakulak ve Zeki Çolak ile birlikte hızlı adımlarla salondan ayrıldı. Salonda bulunan bazı CHP’liler ise gündem maddesine red oyu veren CHP’li meclis üyeleri ile sözlü münakaşaya girdi. CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un araya girmesiyle tartışma büyümeden sonlandı. (Umut ERSES)