Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Zonguldak’ta alınan seçim mağlubiyetinden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in sorumlu tutulamayacağını söyledi… 
“AKDEMİR TARAFSIZ KALDI”

Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra ilk kez açıklama yaptı. Açıklamasında Zonuldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in tarafsız kalarak herkesin belediye başkanı olduğunu ve bunun seçimlere olumsuz bir etki yaratmadığını savundu. Bazı Belediye Başkanları'nın siyasi görüşünü açıklamasının tarafsız durma olduğunu göstermediğini dile getiren Zaman açıklamasında şunları dile getirdi: 'Erken seçim takvimi açıklandığının ertesi günü tüm seçmenlerin yaklaşık %85’i tarafını belirlemişti. O tarihten itibaren tüm siyasi partilerin meydan mitingleri veya diğer her türlü çalışmaların bahsedilen seçmenler üzerinde etkisi olmadığı inancındayım. Ancak %15’lik kararsızlara etki edebileceği kanısındayım.
Görülen bu gerçek ışığında ilimizde ve ilçelerimizde, hatta beldelerimizde bazı belediye başkanları siyasi görüşünü ortaya çıkartarak çalışmışlardır. Bu her siyasi parti için geçerlidir. Ancak bunların dışında kalan birçok belediye başkanı özellikle şu tavrı göstererek; ”Ben herkesin belediye başkanıyım” tarafsız durma olgunluğunu göstermişlerdir. 
Özellikle Belediye Başkanlarının etkilerinin 24 Haziran seçimlerinde olmadığı düşüncesindeyim. Başta kendi ilimizden CHP açısından durumu değerlendirirsek gözde olan, çalışkanlığı başarıları il sınırlarını  aşmış Belediye Başkanlarının kendi bölgelerinde dahi  seçimlere önemli  etkilerinin olmadığı çıkan sonuçlardan bellidir.
Keza; Türkiye genelinde isimleri öne çıkan  İzmir,Eskişehir,Mersin,Çanakkale,Edirne gibi CHP’li belediyelerin olduğu bölgelerde sonuçlar düşüncelerimi kanıtlamaktadır. 
Bu anlamda CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı’da tarafsız kalarak sadece belediyecilik hizmetlerini yürütmeye çalıştığı için Merkez İlçe’de seçmenler üzerinde sayın Muharrem AKDEMİR’in olumsuz etkisinin olmadığını herkes ile paylaşmak isterim. 
Seçim sonuçlarının tekrar ülkemize hayırlar getirmesi dileklerimle bu yaşanacak bir süreçtir diyorum.'