Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar’ı ziyaret etti. Akdemir sorunları karşılıklı konuşarak anlayış göstererek çözmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

Sorunları birlikte konuşarak çözelim

“Zonguldak şoför esnafının sorunlarını hem konuşup hem beyin jimnastiği yapıp olması gerekenleri sorunları nasıl çözeceğimizi birlikte konuşalım dedik. Şoför esnamızın tabi ki içinde bulunduğu sıkıntıları biliyoruz. Özellikle birkaç durakta ki eskimiş araç sorunun çözülmesini, şoför esnafımızın kılık kıyafetinin bir düzen içinde olmasını, arabalarımızın iç ve dış temizliğinin şehrimize yakışır düzende olmasını istiyoruz. Şoför esnafımızın halkla olan ilişkileri nasıl olmalı gibi konuları karşılıklı görüşerek yoluna nasıl koyabiliriz bunları çözeriz diye düşünüyorum. Yeter ki karşılıklı anlayış olsun. Özellikle Kilimli Kozlu arasında sıkıntılarımız var. Yolcu indirme bindirme, fiyat farkları sorunları var. Bunları durak başkanlarıyla şoför arkadaşlarımızla kavga gürültü olmadan sağlıklı bir şekilde çözmenin arayışı içindeyiz. Ziyaretimizin nedeni bu.”

Şoför esnafının sorunlarına çözüm bekliyoruz

Bahar ise bugüne kadar yaşanan olumsuzluklardan dolayı sorunlarının çözülmediğini bundan sonra çözüm beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Belediye dediğimiz zaman bir şehrin sahibidir. Esnafın ve halkın sorunlarını bilen, dinleyen, onları temsil eden kişilerden bu sorunları dinlemek çok önemli. Belediye herkesi kucaklaması gereken bir konumdadır. Biz belediyeyle bu konuda çok iç içe olmamız gereken bir durumdayız. Sıkıntılarımız olduğu zaman belediye başkanına gitmek durumundayız. Bugüne kadar belki trafik komisyonunda yer alan arkadaşlarımızın sorunlara yeterli düzeyde eğilipte sizleri bilgilendirememesi ya da ilgili birim amirlerinin sorunları size yeterince aktaramaması sorunlarımızın bugüne kadar çözülmemesine sebep oldu. Oradaki birim amirleri en iyi şekilde konuyu size aktarırsa siz sorunları daha iyi kavramış olursunuz ki çözülmeyecek bir durum kalmaz. Bugüne kadar bir takım olumsuzluklar oldu keşke olmasaydı. Bizler sizden kendi adımız hiçbir şey istemeyiz. Esnaf sorunlarını bize aktarır biz de belediye başkanımıza ya da yetkili kişilere aktarırız. Mesela bizim 5 tane sorunumuz varsa 2 tanesi çözülse mutlu oluruz. Çünkü sorunları çözme yoluna gidildiğini görürüz. Arada sıkıntı kalmamış olur. Bu da hem sizi hem bizi mutlu eder.İnşallah yeni seçilen komisyon esnafın sorunlarıyla daha iyi ilgilenir de çözeriz.”(Haber/Yasemin Sarı)