Düne kadar Zonguldak Belediyesi’nden milyonluk ihaleler alan ARELEL İnşaat’ın patronu Davut Acar, Halkın Sesi’nin yaptığı yayınlar sonrası musluğu kesilince bu kez kendisine ait Denge Gazetesi üzerinden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e yüklenmeye başladı

AKDEMİR’İN ŞAKÜLÜ KAYDI

Son 5 yılda Zonguldak Belediyesi’nden ihale ve doğrudan temin yöntemiyle iş yaparak milyonluk işler alan ARELEL İnşaat’ın sahibi ve Genel Müdürü Davut Acar, Halkın Sesi’nin yaptığı ısrarlı yayınlar sonrasında doğrudan temin yöntemiyle kazandığı paraların musluğu kesilince sahibi olduğu Denge Gazetesi üzerinden Başkan Muharrem Akdemir ve Zonguldak Belediyesi meclis üyelerine saldırmaya başladı. Denge Gazetesi, CHP’li meclis üyesi Zeki Çolak’ı kastederek yarım bıraktığı işler nedeniyle neden  cezai işlem yapılmadığını sordu.

ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BİTTİ

Acar, faaliyet alanı olmayışına rağmen çevre düzenlemesinden kazığa, suni çimden boru hatta asfalt işine kadar onlarca kalemde işi doğrudan temin yöntemiyle aldığı süreçte Muharrem Akdemir ile aralarından su sızmıyordu. Birçok müteahhit Zonguldak Belediyesi’nden parasını aylarca sonra alırken ARELEL İnşaat her gün 10 bin TL ödenek alıyordu. Acar, Halkın Sesi’nin milyonlarca lira kamu zararına yol açan adrese teslim ihalelerle ilgili yaptığı haberlerin ardından durdurulan doğrudan teminlerin sonrasında gazetesinde CHP’li bir meclis üyesinin belediyeden aldığı işleri gündeme getirmeye başladı. Uzun yıllar Belediye eski Başkanı İsmail Eşref döneminde Zonguldak Belediyesi’nden milyonluk ihaleler alan Acar, tıpkı Eşref gibi işi bitince Akdemir’e de sırtını döndü.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Halkın Sesi’nin haberlerini ihbar kabul eden Cumhuriyet Savcılığı, ARELEL, ACAREL ve Ramis Acar Şirketlerinin Zonguldak Belediyesi’nden aldığı ihale ve doğrudan teminleri masaya yatırdı. CHP’li denetim kurulu üyelerinin de imzasını taşıyan Denetim Komisyonu Raporu’nda kabul ettiği ‘kamu zararı’nı araştıran Savcılık, Acar’ın yanından ayrılan imza yetkilisi muhasebecisine imzalattığı sözleşmedeki, ‘Başkan ve Zonguldak Belediyesi ile şirketlerimiz arasındaki ilişkiyi kimseye bahsetmeyeceksin’ ifadelerini de sordu. Şimdi herkes Acar ve aile şirketleri ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir arasında yaşanan ilişkinin ne olduğunu merak ediyor. Öte yandan Halkın Sesi’nin yaptığı haberlerin ardından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurunda bulunsa da savcılık ‘Kavuşturmaya Gerek Yoktur’ kararı vermiştir.