Soğuksu giysi pazarının bulunduğu bölgeye Polis Merkezi yapılmasıyla ilgili İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir arasındaki anlaşmazlık yerin TTK’dan satın alınmasıyla son buldu

AK’IN FENDİ AKDEMİR’İ YENDİ

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ın Soğuksu giysi pazarına polis merkezi yapılmasıyla ilgili projesi son noktaya geldi. Mülkiyeti TTK’da olan ve Zonguldak Belediyesi’nin kiracı olarak bulunduğu alanla ilgili olarak geçtiğimiz yıl Zonguldak Belediye Meclisi’ne gelen proje meclisten veto edilmişti. Belediye meclisinin kararının ardından Akdemir’le ilişkileri gerilen Osman Ak, bu kez söz konusu yeri Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan satın aldı. Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Ticaret Sanayi Odası ile yaptıkları anlaşma sonrasında alana yeni bir polis merkezi yapmak amacıyla hazırladıkları projeyi bakanlığın onayına sunduklarını da ifade eden Ak, bakanlıktan onay gelmesini beklediklerini vurguladı.

İMARI BELEDİYE YAPMAZSA BAKANLIK YAPACAK

Belediye Meclisi’nin yeniden ret kararı vermesi halinde ne yapılacağı yönünde gazetecilerin sorusunu ise Ak, “İmarı eğer belediyemiz yaparsa belediyemiz yapacak. Olmazsa bakanlık imarla ilgili gerekeni yapacak.  Şehre yakışan olacak.  Orayı çöplükten kurtarıp şehrin dokusuna uygun, şehrin mimarına uygun yakışıklı bir bina yapacağız. Projemiz ortada. Yerle ilgili konu da tamamlanmıştır. Bakanlıktan onay bekliyoruz” dedi.

“YAKIŞIKLI BİR BİNA OLACAK”

Yapılacak olan projeyle ilgili detay vermeyen İl Emniyet Müdürü Ak, araziyi TTK’dan satın aldıklarını ve kent merkezindeki çöplüğü kaldırarak bölgeye yakışıklı bir bina yapmak istediklerini vurgulayarak, “Bilindiği üzere bizim çarşı karakolumuz Soğuksu’yla birleştirildi. Soğuksu da ki Karaelmas Polis Merkezi’mizi oraya taşıycağız. İçerisine yunus ve trafik ekiplerimizi de koyacağız. Projemiz hazır, Ticaret Odası ile anlaştık. Fiyat belirlemesi yapıldı. TTK’dan araziyi aldık. Sayın Valim tahsisimizi yaptılar. İmarı eğer belediyemiz yaparsa belediyemiz yapacak. Olmazsa bakanlık imarla ilgili gerekeni yapacak. Şehre yakışan olacak.  Orayı çöplükten kurtarıp şehrin dokusuna uygun, şehrin mimarına uygun yakışıklı bir bina yapacağız. Projemiz ortada. Yerle ilgili konu da tamamlanmıştır. Bakanlıktan onay bekliyoruz. Zonguldak giysi pazarının oraya Zonguldak İl Emniyet müdürlüğü yeni binası yapılacak” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES)