Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi(AKM) çalışanları, örnek bir uygulamaya imza atıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Şahin’in direktifi ve AKM Sorumlusu Özcan Yılmaz’ın gözetiminde AKM bünyesindeki Sergi Salonu, öğrenciler ve gençlerin kullanımına sunuldu.

Sergi salonunu etüt, ders çalışma veya kitap okuma salonuna dönüştüren AKM personeli, gençlerin salonda çay, ıhlamur, şeker ve su gibi çeşitli ihtiyaçlarını da her ay kendi aralarında topladıkları para ile karşılıyor.

AKM’de çalışan memur ve işçilerin bu fedakarlığı büyük takdir topluyor. Ders çalışma salonunda özel olarak tasarlanan bölümde kuşlar ve akvaryum ise salona renk katıyor.

Özel olarak dizayn edilmiş çalışma salonu sayesinde gençler dışarıda/çarşıda boş gezmekten kurtulmuş oluyor. Diğer taraftan ailesinin maddi imkanı olmadığı için dershane ya da etütlere gidemeyen öğrenciler için de bulunmaz bir fırsat sunuyor.

ÖĞRENCİLER ÇOK MEMNUN

Kendilerine sıcak bir ortam sunulmasından büyük memnuniyet duyan öğrenciler, “AKM çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Burada sıcak bir ortam var. Arkadaşlarımızla okul çıkışlarında buluşup geliyoruz. Hem dersimizi yapıyoruz hem de ortak ödevlerimizi birlikte tamamlıyoruz. Çayımızı ve ıhlamurumuzu da ücretsiz olarak içiyoruz. Bize bu iyiliği yapan büyüklerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Ders çalışma salonunun akşam saat 20.00’ye kadar açık olduğunu belirten AKM Sorumlusu Özcan Yılmaz, tiyatro veya herhangi bir etkinlik olduğu günlerde ise program bitimine kadar salonun açık olduğunu söyledi.

AKM personeli olarak çocukların dışarıda boş vakit geçirmesi yerine eğitim ve kültürlerine katkı vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Haber-Foto: Abdullah Karabacak