İl Genel Meclisi toplantısının Nisan ayı 3’üncü birleşimi dün yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddeleri oylandı. 3’üncü maddenin ardından söz isteyen CHP’li Fikret Zaman, maddeyle alakası olmayan açıklamalar yapınca Meclis Başkanı Necdet Karaveli tarafından susturuldu.

Sözü İş-Kur bünyesinde yapılan işe alımlara getiren Zaman, CHP’li belediyelere eleman verilmezken AKP’li belediyelere 35, 40 eleman verildiğini üstüne üstlük vatandaşı istihdam ettirmek yerine partililerin yakınlarını işe sokturduklarını belirtti.

İl Genel Meclisi toplantısının Nisan ayı 3’üncü birleşimi dün yapıldı. Gündem maddeleriyle alakalı tartışmanın yaşanmadığı toplantıda CHP’li Fikret Zaman’ın ‘İş-Kur’ açıklaması gerginlik yarattı.

“ÜŞENMEDİM SEÇİLEN İSİMLERİN HEPSİNE BAKTIM”

Meclis Başkanı Necdet Karaveli sırasıyla okutup gündem maddelerini oylattığı sırada aniden söz isteyen CHP’li Meclis üyesi Fikret Zaman, “Ülkenin ekonomik şartlarına bakıldığında 1 hafta, 10 gün tatil yapabilecek ne kadar insan vardır? Bu düşündürücüdür. İş-Kur tarafından belediyelere bin kişi alındı. Sigortası olmayan insanlardı. Müracaat ise 5 bin üzerinde oldu. Demek ki Zonguldak’ta 6 aylık işe bile ihtiyacı olan insanlar var! Zonguldak’ta 25 belediye var. 11 tanesi CHP’li, 3 belediyeye sıfır eleman verildi. Ama AKP’lilere 35, 40 gibi yüksek sayılarda eleman tahsis edildi. Demek ki 16 Nisan’dan sonra ‘yeniden kazanırsak; beş eleman bile size yok’ demek istiyorlar. İş-Kur’dan alınan elemanlar arasından AKP Belde Başkanının eşi de vardı. Üşenmedim seçilen isimlerin hepsine baktım” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, Zaman’ın sözünü keserek, “Hiç yakışmadı. Alakasız bir konuda söz aldınız ve siyaset yapıyorsunuz. Keşke gündem dışı söz alarak konuşsaydınız” şeklinde konuştu.

Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından gündemin geri kalan maddeleri de oylandı. Bir sonraki toplantı günü 6 Nisan olarak belirlendi.