AKP Zonguldak İl Başkanlığı Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir hakkında belediyeyi milyonlarca zarara uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Hedef, Akdemir’i yıkıp aynı zamanda TSO Başkanı olan AKP’li Meclis Üyesi Metin Demir’i Zonguldak Belediye başkanı yapmak…

AKP düğmeye bastı

AKP’li meclis üyelerinin geçtiğimiz hafta, Ankara’ya yaptığı çıkartmanın perde arkası ortaya çıktı. AKP Zonguldak İl Başkanlığı, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in avukatının mütalaasıyla Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir hakkında, belediyeyi milyonlarca lira zarara uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Zonguldak Cumhuriyet Savcılığına  yapılan başvuru dosyasında, ağırlıklı olarak işadamı(!) Davut Acar’a doğrudan temin yöntemiyle verilen işlerin olduğu öğrenildi.

 ACAR VE AKDEMİR SANIK SANDALYESİNE OTURACAK MI?

Ankara’ya giden meclis üyeleri, AKP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile bir toplantı yaptı. Dosyalar üzerinde yapılan inceleme sonrasında, suç duyurusunda bulunma kararı alındı. Atılacak hukuksal adımlar konusunda Gökçek’in avukatından mütalaa alan meclis üyeleri, hızla harekete geçti. İşadamı Acar’ın doğrudan temin yöntemiyle aldığı işlerde, diğer tekliflerin aynı kalem ve aynı kişi tarafından yazılmış olması, dosyadaki en somut delil olarak öne çıktı. Son iki yılda, Zonguldak Belediyesinden,  ihalesiz, 10 milyon liralık iş alan Acar’ın da dava kapsamında ifadesinin alınarak sanık sandalyesine oturması bekleniyor.

OYLA OLMAZSA YARGI YOLUYLA

AKP’li meclis üyelerinin asıl hedefinin Akdemir’in yerine Metin Demir’i başkanlık koltuğuna oturtmak olduğu biliniyor.  İsmail Eşref’in istifasından sonra, CHP’li meclis üyelerinin oylarını çalarak koltuğa oturmayı amaçlayan Demir, bunu başaramayınca, bu kez, yargı yoluyla, Akdemir’i devirip başkan olmak istiyor. MHP grubu ile bazı CHP’li meclis üyelerinin de desteğini alacağını düşünen Demir, yapılma zamanı yaklaşan yerel seçimlere başkan olarak girmeyi hedefliyor. Öte yandan AKP meclis grubu içinden başka adayların çıkabileceği de kulislerde ciddi bir seçenek olarak konuşuluyor.