TBMM Genel Kurulu’nda AKP’li vekillerin, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e yapılan saldırı sonrasında açıklama yapan CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır;

“AKP, kadını hep 2’nci planda tutmuştur”

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliğin üçüncü madde için oylama sırasına sırasında CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e yapılan saldırının ardından açıklamada bulunan CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Kaplan’a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, “AKP hükümeti bugüne kadar hep kadını 2’nci planda tutmuştur. Artık ne kadar ileri gidebileceklerini mecliste tüm Türkiye’nin gözü önünde kadın milletvekilimize yapılan saldırıda göstermişlerdir” dedi.

CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet, TBMM Genel Kurulu’nda gizli yapılması gereken oylamada, açık oy kullanan AKP’li vekilleri elindeki telefonla kayıt altına almış, bunun üzerine, aralarında AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın da olduğu AKP’li vekiller tarafından darp edilmişti.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN BAŞKA BİR VERSİYONUDUR”

Bu saldırının ardından açıklamada bulunun CHP Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’e yapılan saldırının, AKP’nin kadına bakış açısını gösterdiğini vurgulayarak, “Dün akşam TBMM’de yaşanan kadına şiddeti kınıyoruz. TBMM TV anayasa görüşmeleriyle ilgili biraz çekim yaptı ama CHP’nin itirazlarını ve görüntülerini vermediği için milletvekillerimiz halkı bilinçlendirmek ve olanları göstermek amacıyla kendi imkânlarıyla, kendi telefonlarından veya kameralarından çekim yapıyorlar. Meclise herhangi başka bir kamera da alınmadığından dolayı milletvekillerimiz olanı biteni ve tartışılanı bu şekilde vatandaşlarımıza duyurabiliyorlar. AKP anayasa görüşmelerini halktan kaçırmak istiyor. Milletvekilimiz Fatma Hürriyet Kaplan dün akşam AKP Grup Başkanı Mustafa Elitaş tarafından çekim yarken elinden telefonu zorla alınmaya çalışıyor, yayın kestirilmek isteniyor ve divandan indirmek için kendisinin boğazını sıkmak suretiyle şiddet uygulanıyor. Bu artık kadına yönelik şiddetin başka bir versiyonudur. Kadına yönelik şiddet AKP’nin en üst düzey yetkilisi tarafından meclise taşınmıştır. Mecliste tüm Türkiye’nin gözleri önünde kadına şiddet uygulanmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. AKP hükümeti bugüne kadar hep kadını 2’nci planda tutmuştur. Artık ne kadar ileri gidebileceklerini mecliste tüm Türkiye’nin gözü önünde kadın milletvekilimize yapılan saldırıda göstermişlerdir” şeklinde konuştu.  

“KADIN MİLLETVEKİLİMİZDEN ÖZÜR BİLE DİLENMEMİŞTİR”

AKP hiçbir zaman kadına değer vermediğini ifade eden Kır, “Bundan anladığımız kadına şiddeti meşrulaştıracaklarının gösterilmesidir. Bu durum asla ve asla kabul edilebilir durum değildir. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Milletvekillerimiz mecliste direnmeye devam ediyor. Biz bunları halkımıza anlatacağız. Bu hususta halkımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor ve basit birkaç değişiklik değil rejim değişikliğidir. Bu gerçekten Türk milletinin kaderini değiştirecek bir durumdur. Biz bunu kınıyoruz. Yapılan asla ve asla doğru bir davranış değildir. Kadın milletvekilimizden özür bile dilenmemiştir. Sırf hırslarından ve anayasayı geçirmek istediklerinden dolayı önlerine çıkan her engeli bir şekilde aşmaya çalışıyor. Önemli olan insandır ve onlar insanı da hiçe saymaktadırlar” diye belirtti.

Aycan KARADAĞ