Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2015 yılı Temmuz ayı meclis toplantısında AK Partili iki meclis üyesi imar komisyonu üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı.
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin 2015 yılı Temmuz ayı olağan toplantısının birinci oturumu bu gün Atatürk Kültür Merkezi (AKM) nikah salonunda gerçekleşti.
AK PARTİLİ İKİ ÜYE İSTİFA ETTİ
Meclisin açılışında Belediye Başkanı Hüseyin Uysal konuşma yapmazken, toplantıya AK Partili imar komisyonu üyelerinin istifaları damga vurdu. Bir gün önce yapılan imar komisyonu toplantısında CHP’li Belediye Meclis üyelerinin ‘Aranızda anlaşın, biz destekleyelim’ açıklamasına rağmen anlaşma çıkmayınca AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ile Eyüp Karaarslan istifa etti. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce istifalar açıklanınca Başkan Uysal ara vererek AK Parti gurubu ile toplantı yaptı. Toplantının ardından Uysal meclis gündemine imar komisyonuna iki üyenin seçilmesini ek olarak sundu. Yapılan seçimlerde imar komisyonuna AK Partili Belediye Meclis Üyesi Salih Kumaş ile Halil Bozkuş seçildi.
BELEDİYE MAL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ARSA TAKAS EDECEK
Kdz. Ereğli Belediyesi meclisinde daha önce gündeme gelen kent meydanı yapımı için gerekli olan hükümet konağı ile eski adliye binasının bulunduğu alanın belediyeye devredilmesi için mal müdürlüğü ile Orhanlar Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan arsanın takas edilmesi görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi.
Toplantıda ayrıca 2015 yılı gelir tarifesinde değişikliğe giderek, geçici yerlerde işgal konumunda bulunanların işgal harcına tabi tutulmaları, buna göre Elif Otel ile Ofis Binası arasında bulunan işyerleri ve belediyeden izin alarak bu alanda seyyar satıcılık yapanların gelir tarifesine eklenmesi, çarşı içi, Erdemir Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi’nde dükkan önleri, tretuvar ve harici tezgah açanlardan, açtıkları her gün için 2 lira 50 kuruş alınması oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Kdz Ereğli Şehirlerarası Otobüs Terminali Yönetmeliği görüşülmek üzere oybirliği ile ilgili komisyona havale edildi. Ereğli Belediyesi ile Zonguldak Valiliği arasında yapılacak Protokol için Belediye Başkanlığı’na yetki verilmesi Hukuk İşleri Komisyonu’ndan geldiği biçimiyle oy birliği ile, Göztepe’ye ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı hazırlanmasına ilişkin rapor İmar Komisyonu’ndan geldiği biçimiyle kabul edildi."
Başkan Uysal görüşmelerin ardından diğer gündem maddelerini görüşmek üzere meclisin 2 Temmuz Perşembe Günü yeniden toplanması kararı vererek, 1. oturumu sonlandırdı.